Andra, Café och fika

Ett dygn i Göteborg

I veckan som gått har jag hunnit med en snabbis till (inte i alltså) Göteborg. Jag var där med jobbet, men lyckades ändå klämma in en kvalitetsfika på förmiddagen med min kompis Höönii, som jag har kallat henne sedan den dagen vi hamnade i samma klass första dagen på gymnasiet.

Kvalitetsfikan ägde rum på cafét Brogyllen, som jag ger betyget fem glada praliner av fem möjliga. Vi frossade i daimbrownies och drack kaffe och varm choklad. Hööniis söta lilla dotter fick hålla sig till naturligt buteljerad dryck, men var lika taggad som vi över fikat.

Innan jag åkte hem tittade jag även in på Balders Hage, en av mina favoritbutiker i Göteborg. Herregud alltså, vilket underbart ställe! Jag hade kunnat bosätta mig därinne. Tur att de har webshop. Eller snarare otur, för min ekonomi.

På kvällen var vi på Kajskjul 8 och såg föreställningen R.E.A, som står för Roligt Elakt och Aktuellt. Den var så bra och så rolig att jag satt och skrek av skratt större delen av föreställningen. Bilden föreställer Anders Lundin i en hysteriskt rolig Eric Saade-imitation. Har ni vägarna förbi Göteborg så rekommenderas den här krogshowen varmt!

11 Kommentar

 1. Att vara någons fru

  23 oktober, 2011 at 12:35 e m

  Ooooo jag ser sjukt goda bullar högst upp!!!

 2. Sofie

  23 oktober, 2011 at 4:14 e m

  Har bott i götet i över 10 år men var på Brogyllen för första gången för ett par veckor sedan. Fantastiskt mycket gott!! Blir snart besök igen. Och Balders hage besöker jag gärna. En "vill ha allt"-butik. Farligt!!

 3. Remsan

  23 oktober, 2011 at 5:23 e m

  Vilken kvalitetsdag! Det var mycket trevligt du hann med. Balders hage verkar vara ett farligt ställe…

 4. Mårtenssons kök

  23 oktober, 2011 at 6:02 e m

  Bra med Göteborgstips, vi ger oss alldeles snart dit på en liten minisemester! Brogyllen låter som ett gott tips:)

 5. Lenita från Bohuslän

  23 oktober, 2011 at 6:26 e m

  Vad härligt med en vistelse i Göteborg…nära till mig :-)Brukar titt som tätt ta en tur dit och frossa i alla fina butiker….såg att du har två favoriter som jag ej kikat in i.Gott för både ögat och magen!! 🙂 Kram.

 6. Helena Ljunggren

  24 oktober, 2011 at 9:24 f m

  Dom där vaniljbullarna kan jag tänka mig att sätta mig i bilen till göteborg för 😀

  R-E-A är något som jag måste ta mig tid för. Det är många som ger dom riktigt bra kritik.

 7. Alexandra - Kärlek på tallrik

  24 oktober, 2011 at 9:30 f m

  oh, låter som ett toppenbesök där uppe, det var alldeles för länge sedan jag var i Göteborg =( Nästa gång måste jag ta en titt i den där affären, verkar otroligt spännande! Och R.E.A skulle jag också vilja se, kul att du gillade det <3

 8. Matarkivet

  24 oktober, 2011 at 1:24 e m

  Har ju helt missat både fiket och Balders hage i Götet, segt, för båda ställena verkar vara helt i min stil1

 9. Louise

  24 oktober, 2011 at 2:57 e m

  Åhh, jag älskar Balders Hage! Min favvo i Gbg 🙂 Men har totalt missat att dom har en web-butik! Tackar för tipset!

 10. Lisa

  26 oktober, 2011 at 9:21 e m

  Åh vilken webshop!
  Men HUR gör man för att övertyga tomten…(= sin käre make) att man VERKLIGEN behöver ett dussin mattallrikar a´249:-/st??
  http://www.baldershage.se/tallrik-fay-red-p-2877-c-216.aspx

 11. Helena

  27 oktober, 2011 at 8:05 e m

  Tack för tipsen! Ska till Göteborg i helgen nämligen!

Lämna en kommentar