Andra

Ett litet tag till!

Ni glömmer väl inte bort att äta kantareller nu, medan de finns? Ikväll blir det kantarellpasta med vitt vin och grädde här hemma, jag hittade ett bortglömt paket med trattisar längst bak i frysen när jag gjorde en frysinventering inför en (numera utebliven) avfrostning. Avfrostningen får helt enkelt vänta ett tag till, nu ska här stekas kantareller! Pasta med trattkantareller är precis lika gott som samma anrättning gjord med den guldgula motsvarigheten. Har man tur kan man fynda fina färska kantareller i sin matbutik ett tag till. Men ska ni festa loss på svampar på fredag – köp svampen imorgon. Fredagarnas svamputbud brukar kunna jämföras med en grekisk tragedi i matbutikerna i mitt närområde. Förra fredagen såg kantarellresterna i svampdisken ut som om de tillbringat en hel eftermiddag i någons bakficka i en bilfärd mellan Stockholm och Göteborg.

Nä, om man skulle gå och provsmaka det där vita vinet som ska i pastan om en stund när svampen fräst klart. Det blev över när jag serverade det som förrättsvin i lördags, och jag måste ju kolla så att det fortfarande är…..okej. 

17 oktober, 2012

8 kommentarer

  1. Ha-ha! Istället för kantarell läste jag karamell på båda ställena i första meningarna. Hann fundera på hur pasta gifter sig med en söt karamellsmak… Och det blev nog inget giftermål alls för då gjorde hjärnan en bakåtvolt och redigerade in svampordet. Är det månne så nya smaker utvecklas!? Av lightdyslexi. 😉 Du skriver så knorrigt och medryckande. Som vanligt.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration