Andra

Ett litet tag till!

Ni glömmer väl inte bort att äta kantareller nu, medan de finns? Ikväll blir det kantarellpasta med vitt vin och grädde här hemma, jag hittade ett bortglömt paket med trattisar längst bak i frysen när jag gjorde en frysinventering inför en (numera utebliven) avfrostning. Avfrostningen får helt enkelt vänta ett tag till, nu ska här stekas kantareller! Pasta med trattkantareller är precis lika gott som samma anrättning gjord med den guldgula motsvarigheten. Har man tur kan man fynda fina färska kantareller i sin matbutik ett tag till. Men ska ni festa loss på svampar på fredag – köp svampen imorgon. Fredagarnas svamputbud brukar kunna jämföras med en grekisk tragedi i matbutikerna i mitt närområde. Förra fredagen såg kantarellresterna i svampdisken ut som om de tillbringat en hel eftermiddag i någons bakficka i en bilfärd mellan Stockholm och Göteborg.

Nä, om man skulle gå och provsmaka det där vita vinet som ska i pastan om en stund när svampen fräst klart. Det blev över när jag serverade det som förrättsvin i lördags, och jag måste ju kolla så att det fortfarande är…..okej. 

8 Kommentar

 1. Amy's piece of cake

  17 oktober, 2012 at 6:19 e m

  Vilken fin bild! Ja, njut av de funna kantarellerna… det är inte alla som finner även om de söker 😉 Nej, jag är inte bitter. Kram på er!

 2. MÅ Gott

  17 oktober, 2012 at 7:44 e m

  Mmm, gott! Jag gjorde canneloni med kantareller – det funkar också. 🙂
  Klart man måste testa att vinet är okej. =)

 3. Malin`s Diner

  17 oktober, 2012 at 7:50 e m

  Ja, visst finns det fortfarande tid att svulla på kantareller och annat höstligt. Ännu har jag inte tröttnat på varken kantareller eller svenska äpplen.

  Kram Malin

 4. Bland bakverk och kastruller

  18 oktober, 2012 at 4:00 f m

  Så gott det ser ut!! Usch ja avfrostning…..det är vi inte heller så bra på man tänker det gör vi sen…men sen blir aldrig av!!

 5. emma

  21 oktober, 2012 at 1:46 e m

  åhh gjorde den pastan, himmelsk!!!

 6. Millan

  11 november, 2012 at 5:21 e m

  Å så gott det där ser ut!

 7. Mia

  12 november, 2012 at 2:49 e m

  Oj vad god den var när jag gjorde den. Tack för det receptet.

 8. Sara/Little Miss Fix It

  21 november, 2012 at 5:05 f m

  Ha-ha! Istället för kantarell läste jag karamell på båda ställena i första meningarna. Hann fundera på hur pasta gifter sig med en söt karamellsmak… Och det blev nog inget giftermål alls för då gjorde hjärnan en bakåtvolt och redigerade in svampordet. Är det månne så nya smaker utvecklas!? Av lightdyslexi. 😉 Du skriver så knorrigt och medryckande. Som vanligt.

Lämna en kommentar