Andra Fläskkött Vardag

Falukorvsgratäng

Jag gillar maträtter där allting ryms i en och samma form och blir klart samtidigt. Falukorvsgratäng är en alldeles perfekt sådan rätt. Det här receptet kommer från Allt om Mats veckomail som jag prenumererar på, och räcker till 5 personer:

ca 600 g falukorv
500 g färskpotatis
3 tomater
2 squash
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl mellangrädde
några färska basilikablad
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Börja med att borsta potatisen. Dra skinnet av korven och skär den och tomaterna i ca 0,5 cm tjocka skivor. Skär den råa potatisen och squashen i ännu tunnare skivor. Varva korv, potatis, tomat och squash i en smord form. Vispa ihop grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över parmesanosten, och ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C tills den har fått fin färg och potatisen hunnit bli mjuk, minst 40 min. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie om potatisen slöar, så att inte ytan blir bränd.
12 juli, 2010

7 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration