Falukorvsgratäng
Jag gillar maträtter där allting ryms i en och samma form och blir klart samtidigt. Falukorvsgratäng är en alldeles perfekt sådan rätt. Det här receptet kommer från Allt om Mats veckomail som jag prenumererar på, och räcker till 5 personer:
ca 600 g falukorv
500 g färskpotatis
3 tomater
2 squash
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl mellangrädde
några färska basilikablad
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
Börja med att borsta potatisen. Dra skinnet av korven och skär den och tomaterna i ca 0,5 cm tjocka skivor. Skär den råa potatisen och squashen i ännu tunnare skivor. Varva korv, potatis, tomat och squash i en smord form. Vispa ihop grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över parmesanosten, och ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C tills den har fått fin färg och potatisen hunnit bli mjuk, minst 40 min. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie om potatisen slöar, så att inte ytan blir bränd.
12 juli, 2010
De ser riktig gott ut!!
vacker bild som alltid 😉
Perfekt mat för mig också. Jag gillar att ha allt i en och samma form. 🙂
Lätt himla gott, gillar också maträtter som innebär att allt görs i en och samma form, perfekt nu på sommaren då man inte vill stå i köket hela dagen 🙂
håller med – allt som ryms i en form är bra mat, som man brukar säga 🙂
Jag har nominerat dig till Beautifil blog award, kolla min blogg:
http://bakgladje.blogspot.com/2010/07/beautiful-blogger-award.html
för jag tycker om din blogg.
Kram Erika
Himla härlig bild.
Den här gratängen gör jag oxå ibland och hela familjen tycker det är jättegott! Alltid bra att kunna variera falukorven 🙂