Andra, Nötkött

Färsbiffar på grillen

Vi grillar nästan alltid fläskkött på grillen, men häromdagen slog vi på stort och grillade färsbiffar. Oj vad gott det blev! Biffarna var saftiga och smakade sommargrillning. Så här gjorde vi biffarna: (Eller vi och vi, det var Olof som gjorde dem, jag tyckte det var hans tur att göra mat)

5oo g nötfärs
1 hackad lök
1,5 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 skvätt kalvfond
1 näve rostade pinjenötter
salt och peppar

Forma biffarna och lägg dem på grillen. Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder. Ät med färskpotatis och någon god tsatziki.

9 Kommentar

  1. charlotta

    7 juli, 2010 at 7:47 f m

    att grilla biffar är det bästa jag vet i grill-väg. kul med pinjenötter i smeten dessutom, det har jag aldrig provat!

  2. Erika - Bakglädje

    7 juli, 2010 at 10:32 f m

    Grillat är bara så gott. Jag älskar sommaren när man kan grilla ofta. Eller vem har sagt att man inte kan grilla på vintern föresten, men det är inte lika mysigt att stå ute och vänta på att den blir klar när det är minusgrader ute. 🙂
    Och så finns det inte färskpotatis på vintern heller.
    Kram Erika

  3. sana

    7 juli, 2010 at 11:06 f m

    Åååh så gott!
    ser otroligt gott ut!!

  4. Malin

    7 juli, 2010 at 1:43 e m

    Vi som har pratat jättelänge om att grilla burgare, ditt recept kom väldigt lägligt ;-)! Gott med pinjenätter i, bara så himla dyrt! Har oxå tänkt på att dom måste kunna gå sönder lätt, får vända dom med "silkesvantar"…
    Kram Malin

  5. MISSFRANKLIN

    7 juli, 2010 at 4:43 e m

    smarrigt! 🙂 tips för att få dem att hålla ihop, köp sagaforms klockrena hamburgerpress. får man väl tryckt till dem så sitter de ihop ordentligt 🙂

  6. MISSFRANKLIN

    7 juli, 2010 at 4:44 e m

    smarrigt! 🙂 tips för att få dem att hålla ihop, köp sagaforms klockrena hamburgerpress. får man väl tryckt till dem så sitter de ihop ordentligt 🙂

  7. Cupcakesfluffan

    7 juli, 2010 at 5:18 e m

    Ser väldigt gott ut, kul med pinjenöttter i, det har jag aldrig haft i färsbiffar, måste testas, nötter är alltid gott

  8. Håkan och Anki

    7 juli, 2010 at 6:27 e m

    Sv: Tack så jättemycket för dina grattiskramar! Middagen blev väldigt lyckad, vi åt gott och drack gott, precis som vi önskade.
    Era färsbiffar verkar ju inte gå av för hackor heller, men grillat är ju godast (eller i alla fall gott!).

  9. Pernilla

    8 juli, 2010 at 1:06 e m

    pinjenöttar i biffarna är gött det 🙂 och fetaost är inte heller fel. fast det kanske är svårt att grilla så…

    klart du ska ha chips & dip om gräddfilen börjar ta slut. det är ju att slösa mat annars, och det ska man ju absolut inte göra! efterrättspaj är inte alls min grej faktiskt, men matpaj däremot, det kan jag äta tills jag spricker 😀 yamyam!

Lämna en kommentar