Färsbiffar på grillen
Vi grillar nästan alltid fläskkött på grillen, men häromdagen slog vi på stort och grillade färsbiffar. Oj vad gott det blev! Biffarna var saftiga och smakade sommargrillning. Så här gjorde vi biffarna: (Eller vi och vi, det var Olof som gjorde dem, jag tyckte det var hans tur att göra mat)
5oo g nötfärs
1 hackad lök
1,5 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 skvätt kalvfond
1 näve rostade pinjenötter
salt och peppar
Forma biffarna och lägg dem på grillen. Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder. Ät med färskpotatis och någon god tsatziki.
7 juli, 2010
att grilla biffar är det bästa jag vet i grill-väg. kul med pinjenötter i smeten dessutom, det har jag aldrig provat!
Grillat är bara så gott. Jag älskar sommaren när man kan grilla ofta. Eller vem har sagt att man inte kan grilla på vintern föresten, men det är inte lika mysigt att stå ute och vänta på att den blir klar när det är minusgrader ute. 🙂
Och så finns det inte färskpotatis på vintern heller.
Kram Erika
Åååh så gott!
ser otroligt gott ut!!
Vi som har pratat jättelänge om att grilla burgare, ditt recept kom väldigt lägligt ;-)! Gott med pinjenätter i, bara så himla dyrt! Har oxå tänkt på att dom måste kunna gå sönder lätt, får vända dom med "silkesvantar"…
Kram Malin
smarrigt! 🙂 tips för att få dem att hålla ihop, köp sagaforms klockrena hamburgerpress. får man väl tryckt till dem så sitter de ihop ordentligt 🙂
smarrigt! 🙂 tips för att få dem att hålla ihop, köp sagaforms klockrena hamburgerpress. får man väl tryckt till dem så sitter de ihop ordentligt 🙂
Ser väldigt gott ut, kul med pinjenöttter i, det har jag aldrig haft i färsbiffar, måste testas, nötter är alltid gott
Sv: Tack så jättemycket för dina grattiskramar! Middagen blev väldigt lyckad, vi åt gott och drack gott, precis som vi önskade.
Era färsbiffar verkar ju inte gå av för hackor heller, men grillat är ju godast (eller i alla fall gott!).
pinjenöttar i biffarna är gött det 🙂 och fetaost är inte heller fel. fast det kanske är svårt att grilla så…
klart du ska ha chips & dip om gräddfilen börjar ta slut. det är ju att slösa mat annars, och det ska man ju absolut inte göra! efterrättspaj är inte alls min grej faktiskt, men matpaj däremot, det kan jag äta tills jag spricker 😀 yamyam!