Färsgulasch med bulgur
Här kommer en variant på gulasch med köttfärs istället för nötköttbitar. Bra vardagsmat som blir gott med bulgur till, och som utgör prima lunchlådor till dagen efter. Receptet räcker till minst 4 portioner:
500 g nötfärs
2 lökar, gula eller röda
1 röd paprika
1 grön paprika
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
en skvätt kalvfond
1,5 dl vatten
minst 2 tsk paprikapulver
salt och vitpeppar
Hacka och fräs lökarna och paprikorna i smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, vattnet, fonden och kryddorna, och låt koka ihop en stund. Servera gärna med bulgur.
12 april, 2010
MUMS! såg gott ut..
Jamen duuuu… nu förstår jag varför Olof passar på medan du e borta 😉
Vad jobbigt att inte gilla räkor å annat smarrigt från havet 🙂 Inte för att jag själv är hysterisk i det men ibland är det faktiskt gott 🙂
Men vi har juh olika smaker och tur är väl det 🙂
Ha en solig och skön kväll! För jag antar att det är fint väder i Kalmar idag åxå som här 🙂
På fredag blir det en visit i min stad Kalmar 🙂 Hoppas på fint fika väder då! 🙂
Kram Stina
Låter kanongott måste jag säga
Gulasch I LOVE! Det är riktigt got!!
Ja, jag förstår ocså Olof. Vilken abstinens jag skulle få…
Gulasch med färs är bäst tycker jag. Ser gott ut som vanligt.
Herrejösses vad gott det där såg ut! Nu har du hjälpt mig att lösa problemet vad familjen ska äta för kvällsmat imorgon! Haha, tack! Ha en skön kväll. Kram Daniella – BakeCake
Mums med gulasch, brukar ha köttfärs istället för köttbitar när jag gör soppan men aldrig provat det i grytan, det måste jag göra!
jag har aldrig ens gjort gulasch som gryta, jag gör det alltid som soppa. kanske får göra en gryta av det… i höst någon gång, nu har jag bestämt att det är slut på gulaschsäsongen för i år!
men du, jag ska också vara svennebanan idag, det blir köttfärslimpa, potatis, smörstekta champinjoner och gräddsås. så det är nog en sån dag idag 😉
Riktigt gott ser det där ut att vara.