Familjen

Favoriter från förr

Hohoo, då var det äntligen dags för julsemester! Jag har stängt ner datorn på jobbet för i år, och ämnar nu vara ledig i 16 dagar. Jag ska äta julgodis, läsa böcker och ha det riktigt lugnt och skönt. I skrivandets stund har vi precis smort i oss varsin tallrik spaghetti carbonara, och Olof är ute i köket och värmer glögg till oss.

Ikväll tänkte jag tipsa om några favoriter från förr som passar bra att servera som dessert såhär i jultider. Till vänster har vi den klassiska och ack så mättande pepparkakscheesecaken, vars originalrecept är hämtat ur systrarna Eisenmans bok Vinterns Söta, och till höger är det en av mina egna uppfinningar; lingonkaka på pepparkaksbotten.

Ytterligare ett par desserter som likt de två föregående går att förbereda 1-2 dagar innan, är vaniljpannacottan med glöggspegel, och kladdkakan med pepparkakskryddor.

Och så har jag fått jättefin post från en jättefin bloggläsare! Pitetomten, vem du än är, tusen tack för din härliga hälsning! Du anar inte vad glad jag blev! Så ikväll äter jag choklad, och dricker glögg. Önskar er alla en riktigt trevlig fredagkväll!

21 december, 2012

En kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration