Andra Butiker

Favoriter i Malmö

Nu är jag hemma igen efter en härlig Skånehelg där jag som vanligt shoppat alldeles för mycket. Men en hel del av det var faktiskt julklappar, vilket rättfärdigar i alla fall en del av mina inköp. Jag fick snabbt ett gott öga till två butiker som låg nästan mitt emot varandra på Baltzargatan; The Spice Tree och Oil and Vinegar.

Inne på The Spice Tree hos de gulliga expediterna botaniserade vi bland kryddor och tesorter, och jag var mer än sugen på att testa hur många praliner en människa egentligen kan äta.

På andra sidan gatan låg Oil and Vinegar, en butik där man kunde köpa olika sorters olivoljor på lösvikt, kryddmixer som med hjälp av lite vatten och olivoljor blev till fylliga salsor, och flera olika sorters pasta. Eftersom cannelonirör lyser med sin frånvaro i Kalmar lika starkt som ilskna lysrör, investerade jag i ett paket. Här ska lagas canneloni!

Bildkvaliteten må vara under all kritik, jag är tacksam att jag bor tillsammas med en fotograf som tar de flesta av mina bilder. Men när jag är i Malmö på tjejweekend får den rosa mobilkameran duga. Som alltid inmundigades en middag på Mando efterföljd av obligatorisk fika. En toppenhelg, helt enkelt!

31 oktober, 2010

11 kommentarer

 1. Åh Mando är en gammal favoritrestaurang som är K:märkt, byggd på 70-talet tror jag.
  Hela restaurangen är klädd i koppar från vägg till tak och kockarna lagar mat ute i restaurangen, men då bakom baren.
  Blev det möjligen en planka eller…
  mimmis

 2. hm. undrar om det kan vara samma oil & vinergar som vi har här i götet? i så fall är det en sjukt mysig butik! kan gå och botnaisera bland deras oljor i all oändlighet!

 3. Mmm oil & vinegar är verkligen toppen. Fick två pestokryddblandningar därifrån, i värdinnepresent en gång. En röd pesto och en grön. Så himla praktiskt, för då kan man blanda till så mycket man behöver, och behöver aldrig oroa sig att peston står och blir dålig. Annars kan grön pesto bli lite grå och tråkig efter ett tag, tycker jag.

 4. den affären med oljor där är jag ofta smile.
  superbra ställe bara ta en flaska med sig och hälla upp olja
  jami jami

 5. Hej Anonym
  Ser att du gillar att fylla flaskor med olja o Vinäger i lösvikt….. du vet väl att så fort man får luft in i flaskan på främst olivoljan, så börjar den oxidera/härskna och därför väljer jag endast butiker som säljer buteljerade oljor mm….

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration