Andra, Butiker

Favoriter i Malmö

Nu är jag hemma igen efter en härlig Skånehelg där jag som vanligt shoppat alldeles för mycket. Men en hel del av det var faktiskt julklappar, vilket rättfärdigar i alla fall en del av mina inköp. Jag fick snabbt ett gott öga till två butiker som låg nästan mitt emot varandra på Baltzargatan; The Spice Tree och Oil and Vinegar.

Inne på The Spice Tree hos de gulliga expediterna botaniserade vi bland kryddor och tesorter, och jag var mer än sugen på att testa hur många praliner en människa egentligen kan äta.

På andra sidan gatan låg Oil and Vinegar, en butik där man kunde köpa olika sorters olivoljor på lösvikt, kryddmixer som med hjälp av lite vatten och olivoljor blev till fylliga salsor, och flera olika sorters pasta. Eftersom cannelonirör lyser med sin frånvaro i Kalmar lika starkt som ilskna lysrör, investerade jag i ett paket. Här ska lagas canneloni!

Bildkvaliteten må vara under all kritik, jag är tacksam att jag bor tillsammas med en fotograf som tar de flesta av mina bilder. Men när jag är i Malmö på tjejweekend får den rosa mobilkameran duga. Som alltid inmundigades en middag på Mando efterföljd av obligatorisk fika. En toppenhelg, helt enkelt!

11 Kommentar

 1. Håkan och Anki

  31 oktober, 2010 at 6:46 e m

  Oil and Vinegar är en farlig affär att gå in i… Så mycket gott och så många sorter att välja mellan. Vår favorit bland vinägersorterna är Granantbalsam, så god!

 2. Sanne- Mina baktankar

  31 oktober, 2010 at 7:38 e m

  Letade efter Oil and Vinegar butiken sist jag var i Malmö, men hittade inte den! Nu har jag adressen så nästa gång ska jag nog lyckas, verkar vara en supermysig butik!

 3. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

  31 oktober, 2010 at 7:46 e m

  Åh Mando är en gammal favoritrestaurang som är K:märkt, byggd på 70-talet tror jag.
  Hela restaurangen är klädd i koppar från vägg till tak och kockarna lagar mat ute i restaurangen, men då bakom baren.
  Blev det möjligen en planka eller…
  mimmis

 4. Tulipan´s bakverk

  31 oktober, 2010 at 8:20 e m

  så mycket godsaker på en och samma gång 🙂

 5. Remsan

  1 november, 2010 at 7:42 f m

  Perfekt med lite Malmö-tips. Jag ska gå en kurs i Malmö till våren. Och så ska vi kika på mello där!

 6. charlotta

  1 november, 2010 at 8:00 f m

  hm. undrar om det kan vara samma oil & vinergar som vi har här i götet? i så fall är det en sjukt mysig butik! kan gå och botnaisera bland deras oljor i all oändlighet!

 7. fröken elin

  1 november, 2010 at 8:49 f m

  Mmm oil & vinegar är verkligen toppen. Fick två pestokryddblandningar därifrån, i värdinnepresent en gång. En röd pesto och en grön. Så himla praktiskt, för då kan man blanda till så mycket man behöver, och behöver aldrig oroa sig att peston står och blir dålig. Annars kan grön pesto bli lite grå och tråkig efter ett tag, tycker jag.

 8. Emma

  1 november, 2010 at 1:49 e m

  Vilka underbara affärer! 🙂

 9. Cissi

  2 november, 2010 at 1:22 e m

  Vad skönt att ha några julklappar avklarade iallafall 🙂

  Trevlig och god helg du har haft ;P

 10. Anonym

  4 november, 2010 at 7:38 f m

  den affären med oljor där är jag ofta smile.
  superbra ställe bara ta en flaska med sig och hälla upp olja
  jami jami

 11. Anonym

  3 april, 2011 at 1:58 e m

  Hej Anonym
  Ser att du gillar att fylla flaskor med olja o Vinäger i lösvikt….. du vet väl att så fort man får luft in i flaskan på främst olivoljan, så börjar den oxidera/härskna och därför väljer jag endast butiker som säljer buteljerade oljor mm….

Lämna en kommentar