Andra

Fem snabba

Häromveckan fick jag en bloggutmärkelse av Remsan, och med den följde fem frågor som jag självklart ska svara på. Ifall någon eventuellt skulle ha undrat över följande grejer;

1.Varför började du blogga?
Jag älskar att skriva och att laga mat. Min man är fotograf och tycker också om mat. Om man inte gjorde något åt det vore man faktiskt dum. Bloggen har blivit vårt gemensamma lilla hobbyprojekt. Dessutom är det väldigt roligt att blogga, med all härlig respons man får från alla sina fina läsare. (Ni är världsbäst, för övrigt!)

2. Vilka bloggar följer du?
Oj, det är ganska många… jag följer ju alla matbloggar som jag länkar till ute till höger i bloggen, men om jag ska välja en favorit bland alla som bloggar om något helt annat än mat, väljer jag störtsköna Emma med bloggen Att vara någons fru.

3. Vilken är din favoritfärg?
Rosa. Jag har alltid älskat rosa, men har lite svårt för att klä mig i det, med tanke på att min egen hudfärg faktiskt också är rosa. Min förra mobil var självklart rosa, precis som min minilaptop och andra saker som jag inte klär mig själv i. Efter visst överläggande på senare tid kan jag dock konstatera att många rödhåriga klär riktigt bra i rosa, därför har jag nu börjat lite lätt med en gammalrosa sjal, och känner mig faktiskt riktigt fin i den!

4. Vilken är din favoritfilm?
Oj oj, det har påpekats från externt håll att min filmsmak skulle vara ”lika dålig som Ace of Base”. Jag tyckte för övrigt att Ace of Base var riktigt poppiga när de var inne på 90-talet. Jag gillar filmer man blir glad av, inte depressiva, seriösa filmer med mycket svårmod i. För att inte tala om hur trött jag är på schizofreni och aliens. Om jag ska välja en film väljer jag feel-good-rullen ”Something’s gotta give” eller ”Galen i kärlek” som den heter på svenska, där Jack Nicholson dejtar en yngre tjej, får en hjärtinfarkt och upptäcker att han nog gillar hennes mamma ännu mer.

5. Vilket land vill du besöka?
Jag är lite av en vanemänniska och vill helst åka tillbaka till ställen jag varit på och tyckt om, som Toscana, New York eller Barcelona. Men om jag ska välja ett ställe jag är sugen på just nu, så blir det engelska landsbygden, med alla härliga restauranger och allt afternoon tea i höstrusket. Jag kan riktigt se framför mig hur jag har på mig något rutigt (kanske med inslag av rosa?) och vältrar mig i scones med clotted cream.

Sen så vet jag ju att man ska skicka utmärkelsen vidare och så, som sig bör, men jag skickar ut den till alla ni fina bloggare och bloggläsare därute i cyberspace istället. Hoppas att ni har en jättehärlig lördagkväll! Här vankas det lammkött med kantarellsås och Barolovin!

29 oktober, 2011

5 kommentarer

  1. Jag älskar sådana här frågeformulär, vad roligt att få reda på lite om dig! Vilken tur att du började blogga, jag skulle saknat dina härliga inlägg annars <3 Galen i Kärlek tyckte jag också om, även om jag är en sucker för filmer om schizofreni 😉

  2. Håller med dom två tidigare inläggen…jättekul att få veta lite mer om dig även om du bjuder på dig själv otroligt mycket:-)Det är underbart att du och din man har detta gemensamt med bloggen,fotograferandet och kärleken till all god mat som du inviger oss i.Alltid så härligt att kika in hos dig. Kram från mig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration