Fläskfilé i skördetid
God maträtt i höstens färger! Även det här receptet kommer från Mariannelund, man får god mat där helt enkelt. 🙂
1 fläskfilé
3 paprikor (en gul, en röd och en grön)
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl köttbuljong
2 dl crème fraiche (minst)
1 kruka färsk timjan
1 dl riven ost
vitpeppar & salt
Skiva fläskfilen, salta och peppra den med vitpeppar och bryn skivorna i en stekpanna. Ta upp dem igen och lägg dem på en tallrik. Hacka löken och paprikorna, och fräs ihop med vitlöken i smör i en stekpanna med höga kanter eller en kastrull. Lägg tillbaka fläskfilén, och rör ner buljongen, crème fraichen och timjan, och låt koka upp. Ta av pannan från värmen, och rör ner den rivna osten tills den har smält. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med potatis eller sallad.
28 oktober, 2009
Åh, det låter och ser ljuvligt gott, hade gärna tagit en portion till middag =)
Kan bara hålla med, ser jättegott ut!
Grymt snygg bild!! Ser supergott ut! 🙂
Tack! Jo, det är tacksamt att ha en pojkvän som är fotograf… 🙂