Kokböcker Veckans Inspiration

Food Pharmacy

Har ni läst Food Pharmacy-böckerna? De var förra årets stora bokhype, utan tvekan. Jag har dem lite fint liggandes på mitt vardagsrumsbord. Lite som nyttig inredning. (Den enda coffee-table-inredning som funkar när man har en ettåring.) När min kompis var på besök efter att jag precis fått första boken och såg detta utbrast hon chockat:

”Har DU Food Pharmacy-boken?!” 

”Jo.”

Lång tystnad.

”Men du måste ha FÅTT den av någon?!

”Jo.”

Så föga troligt är det alltså att jag skulle köpa sådana här böcker. Och visst hade hon rätt, jag HAR fått böckerna. Men jag önskade mig dem i present, faktiskt, och har fått dem i födelsedagspresent och julklapp. Och jag tycker om dem. De är jätteroligt skrivna, precis som bloggen som författarna har ihop. Driver podcast gör de också. Böckerna har översatts till flera språk, och nästa vecka åker tjejerna bakom Food Pharmacy-fenomenet till New York för att promota den engelskspråkiga utgåvan. Så himla häftigt!

Jag kan säga att jag inte kommer att ta till mig av allt som i böckerna, jag föredrar min övermogna, frysta banan i smoothies framför grön, omogen banan som ska vara nyttigare, och jag kommer inte att kasta ut allt mitt socker ur förrådet. Och jag kommer aldrig att ha i grönkål i mina smoothies, för det tycker jag i ärlighetens namn bara smakar illa. Men – det tror jag inte att författarna förväntar sig heller. Med de här böckerna vill de uppmuntra oss att närma oss en sundare livsstil via maten, och att äta på ett sätt som är bättre för tarmfloran. Och sedan är det upp till var och en vad man väljer att ta till sig. Men bara att köpa eller låna hem böckerna är ju ett stort kliv i rätt riktning, när det gäller inställningen. Och som sagt – de är riktigt underhållande! Tjejerna kan det där med att skriva så att det blir roligt att läsa, oavsett om de skriver om blodsocker eller tarmfloran. Och jag har hittat flera recept jag vill testa, redan till helgen.

10 januari, 2018

2 kommentarer

  1. Hej Helena,
    har precis nu hittat din blogg, vilka fina bilder och vilka smarriga recept.
    Verkar intressant i övrigt, hit kommer jag att återvända.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration