Andra Förrätter

Förrätt på bresaola och kantareller

Här kommer ett prima förslag på en förrätt som är helt i säsong just nu! Inspirationen har jag hittat hos min kompis Remsan, som dessutom hade kokt, skivad rödbeta på sin tallrik. När den här förrätten tillagades här hemma fanns ingen tid för rödbetor, men det går precis lika bra utan dem. Receptet är precis det ni ser på tallriken; bresaolaskivor (finns färdigförpackade i charkdisken), ruccola, smörfrästa trattkantareller, ett par skivor västerbottenost och rostade pinjenötter. Avsluta varje tallrik med att dra några varv med pepparkvarnen och ringla lite olivolja över. Den här förrätten tar inte alls lång tid att göra, men kan ändå förberedas, plastas in och förvaras i kylen (eller utomhus på ett balkongbord så länge utomhustemperaturen tillåter.)

15 oktober, 2011

11 kommentarer

  1. Visst är detta gott ihop!
    Vet du, jag fick en hel servis precis likadan som din som jag gav bort till lillasyrran för jag tyckte att jag inte hade plats i skåpen! Hur dum får man vara?! Ångrar mig varje gång hon bjuder på mat serverad på de fina tallrikarna.

  2. Åh bresaola är så gott! I förra veckan åt vi som det står på förpackningen. Rostade pinjenötter, ruccola, citronsaft, havssalt, peppar, olivolja. Himmelskt! Smakerna passar så bra ihop 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration