Förrätt till nyår
Efter att ha surfat runt bland förrättsrecept på internet och inte riktigt fastnat för något, har jag bestämt mig för att göra Emmys förrätt till nyårsmiddagen. Emmy är grym på förrätter, och det här receptet är ett säkert kort. Ifall man inte har tänkt servera en förrätt som innehåller fisk eller skaldjur är ju utbudet onekligen lite mindre. Dessutom är man ju lite begränsad när man som de allra flesta bara har en ugn, och i den behöver man ju förvara sin klassiska nyårsfläskfilé, (och sin hasselbackspotatis eller potatisgratäng…) därför är det bra om förrätten inte behöver vara i ugnen, och det behöver inte Emmys förrätt. Till efterrätt tycker jag om att bara kunna plocka fram något redan förberett ur kylen eller frysen, som pannacotta eller frozen cheesecake, allt för att inte uppehålla ugnen… 😉 Är man inte så många, kan även crème brulée vara en god idé. Emmys förrätt innehåller en väldigt oväntad blandning av grapefrukt, bulgur, kiwi, bönor, ruccola, fetaost och senapsdressing. Den är jättegod, och absolut en nyårsvärdig förrätt! Ni hittar hela receptet här.
Smarrigt, hade jag inte redan handlat till min förrätt hade jag nog slagit till på denna!
Gott Nytt Tårt-År!
Kram Karin