Andra

Fredagsmys på radion

Imorgon kl 11.30 ska jag vara med i radion och prata om lämplig mat till kvällens fredagsmys! Ni kommer att kunna lyssna på det här, Remsan, Charlotte och jag bloggar ju som bekant även på radions matblogg. Därav bildcollaget ovan, som får inspirera inför morgondagens mys. Själva ska vi äta spaghetti carbonara (som vi äter alldeles för ofta för att det ska klassas som normalt) och äta en god efterrätt. Eftersom det har blivit lavendelsemifreddo X antal fredagar i rad får jag nog förnya mig och göra något annat. Flera hyvens matalternativ på en fredag som går fort men som ändå är festligare än vardagsmaten är lövbiffsgratäng med ädelostsås i, och hemlagade hamburgare, som hela familjen kan hjälpa till att göra utefter egna favoritsmaker.

När det gäller efterrätt så kan man om man har god framförhållning (och tid) svänga ihop en chokladmousse på torsdagkvällen, låta den stå i kylen och få perfekt konsistens över natten och sedan bara ta av plastfolien på de små formarna och ställa fram dem på bordet på fredagskvällen och säga ”äsch” med illa dold förtjusning när alla applåderar den delikata lilla desserten. Kommer man dock på det här med efterrätt först på fredagen kan man alltid svänga ihop en semifreddosmet och smaksätta den med vad som helst som är gott; hallon, någon likör, någon rabarberkräm fyndad i frysen… listan kan göras lång. Ju mindre formar man fryser semifreddon i, desto fortare blir den klar. I riktigt små portionsformar hinner den få finfin konsistens tills det är dags för den att ätas, den ska ändå inte vara helt genomfrusen.

Hemma hos oss är det oftast Olof som gör fredagsmaten medan jag läser alla era fina bloggar därute och dricker mitt glas fredagsvin. Förut brukade vi hyra film, men nu är vi sådana pensionärer att vi inte orkar hålla oss vakna så länge, så istället brukar det bli ett avsnitt av någon dvd-box tillsammans med en trött hund i soffan, medan jag kastar olika föremål på Olof som ligger som en slö orm i soffan (tänk er Sir Väs på julafton) och sover, medan jag frågar ”Sover du? Du sover ju VISST! Du missar ju handlingen! Hallå?!”

Hur ser ert fredagsmys ut?

17 februari, 2011

10 kommentarer

 1. Ha ha jag känner igen mig ganska mycket i det där med att inte orka kolla på film.. sorgligt. 🙂
  Vårt fredagsmys är att äta chips och mysa framför tv:n med barnen. Det går inte att äta nåt annat än chips enligt min son, på fredagar SKA det bara vara det, annars är det inte fredag. Så det så! 😀

  Och lite roligt det där med fredagsmys-begreppet; OLW kom verkligen på en guldkampanj när de började med fredagsmysreklamen! Hörde att de gick om Estrella i och med den kampanjen, att en låt och ett begrepp kan bli så starkt hos alla familjer, häftigt!!!

 2. Hahaha, jisses vad vi känner igen det där med en man i soffan som ligger och smygsover, medan en fru terroriserar honom med högljudda suckar, små kommentarer och ett och annat HALLÅ!
  Men pensionärer, nej där känner vi inte alls igen oss:)

 3. det är sällan vi har en fredagskväll lediga, oftast är vi på väg någonstans eller ska vi göra det ena eller det andra. men – om vi har turen att vara hemma, är det vin, god middag, popcorn och på spåret som gäller!

  hoppas du får en fin helg! hälsa snucken (bally alltså, inte olof…)

 4. vad kul att ni e med på radion 🙂 både semifreddon å den där moussen skulle jag ha tänkt mig göra men inte kommit till skott än. Men den låter så otroligt god när du skriver om den 🙂 otroligt härliga foton 🙂

  I dag bär det av mot kalmar för min del 🙂 skulle jag råka se dig på stan i eftermiddag så sliter jag tag i dig *;) dvs om du är i kalmar såklart 😛

 5. Tror manga kanner igen sig i din beskrivning! Fredagar ar vi oftast hemma och ater nat gott. Ikvall blir det biff fajitas, som jag inte har lagat innan, men marinerar kottet i 24 timmar, sa helt fel kan det ju inte bli. 🙂 Ha en mysig fredag!

 6. Det där sista avsnittet kunde lika gärna ägt rum hemma hos oss! 😛 Håller just nu på å plöjer igenom Prison Break, igen, å jag ger det ett halv avsnitt innan mannen börjar snarka å ändå förneka att han sover. 😛 Trevlig helg! 🙂

 7. Hos oss blev det Let´s Dance. tidigare brukade vi också kolla mkt på film, men jag är inte så filmförtjust längre. 🙂 Chips är ett måste. Kul med radio förresten. Jättegott med mousse och semifreddo.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration