Reportage

Om Fridas Vegobak i senaste numret av Hälsa

Fridas Vegobak tårta I senaste numret av tidningen Hälsa har jag med ett reportage om min vän Frida Svanberg som driver Fridas Vegobak, en blogg med tillhörande Youtubekanal och instagramkonto som har vuxit från noll till över tjugo tusen följare på mindre än ett år. Precis som jag har Frida två små barn och bor här på Öland, och de här bilderna fotade vi hemma i vår trädgård en varm dag i våras.

Vegansk tårtaArtikeln handlar dock om betydligt mycket mer än bakning. Frida har länge tampats med ätstörningar, och berättar i artikeln om sin långa kamp för att bli frisk, och om hur bakningen har hjälpt henne på vägen. Jag är så tacksam att jag fick berätta hennes historia, för den är viktig på många sätt, för väldigt många.

Frida bakar, sedan även hennes andra son föddes med mjölkproteinallergi, helt veganskt, och på Fridas Vegobak hittar ni en imponerade mängd veganska bakverk. Det finns nog inget som hon inte kan göra en vegansk variant av. Tårtan på bilden är en vegansk sommartårta med färska bär, och ni hittar receptet både i anslutning till reportaget i senaste numret av Hälsa, samt här på Fridas blogg.

27 juli, 2019

2 kommentarer

  1. Åh tack för denna info! Maken har blivit vegan, och sonen vill hänga på där. Jag har jätteproblem med bakning!
    Ska kolla igenom den.

    1. Minsann! Ja, hos Frida kan man hitta allt man behöver, hon har recept på det mesta! Lycka till med bakningen! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration