Frukostmuffins med äpple och kanel
Muffins till frukost är mycket roligare än en torr gammal brödhalva, och eftersom dessa inte är så onyttiga anser jag att man kan njuta av dem ganska ofta! (Inte för att det hindrat mig om de varit onyttiga… 😉 Jag älskar att äta frukost, och skulle inte ha något emot att göra det två gånger per dag. När hobbitarna i Sagan om Ringen frågar ”And what about second breakfast?” förstår jag precis vad de menar. Jag hittade det här receptet i senaste numret av ELLE Mat och Vin, men har ändrat det lite eftersom jag tyckte det blev så torrt. Det blev 7 stora frukostmuffins av det, så nästa gång jag gör det ska jag dubbla det.
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkefullkornsmjöl
0,5 dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
75 g smör i små tärningar
1 ägg
2 äpplen + ett extra till garnering
0,5 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser, och blanda sedan ner det tärnade smöret med fingertopparna. Blanda ner ägg och rivet äpple, och rör i lite mjölk om degen känns torr. Fyll stabila muffinsformar till 3/4 med smeten, och tryck ner en tunn äppelskiva i varje muffins som garnering. Grädda dem i mitten av ugnen på 200C i ca 10-12 min, tills de har fått fin färg.
Jag håller med dig, frukost är underbart! Bra idé med (halv)nyttiga muffins. Det ska jag prova en morgon när jag känner mig pigg och glad!
Vad gott det ser ut, detta recept spar jag, måste ju testa att baka dom, gott med äpple och kanel i
oj så goda dom verkar vara 🙂
Detta var väl ett bra recept. Då kan man unna sig dem till två frukostar och lite fm-fika 😉
åh, när jag au-pairade på Nordirland så åt jag kanelbagels till frukost varje morgon, rostade med lite smör på. det är den godaste frukostmat jag någonsin ätit, och det här låter ju som något i samma klass 🙂
annars är jag inte så förtjust i frukost alls faktiskt, fast jag har också börjat med second breakfast på sistone. först lite flingor & mjölk hemma, sen några timmar senare lite mer frukost på jobbet 😉
Ja, det var ngt nytt med muffins till frukost, men jag tror att en i familjen skulle bli väldigt glad av att få det serverat 😉
Åh, jag blev också sugen på att prova det här receptet när jag läste tidningen, men jag får nog prova din version om de lätt blev torra med originalreceptet 😉 De ser jättegoda ut!
ojojoj, vad fina de ser ut! och höstiga, nästan så att jag längtar efter regn, rusk och gummistövlar 🙂
Helgfrukosten är bästa måltiden!
Du, vart köper man lavendelchoklad??
Håller absolut med Ia, helgernas frukost slår det mesta.
Så gott med äpplemuffins, vi bakade någon sort med havregryn i (fiberrika äpplemuffins) som oxå var jättegoda.
Morotsmarmeladen smakar eg. inte så väldigt mycket morot, påminner lite mer om apelsinmarmelad fast utan bitar i. Plommonmarmelad är riktigt gott till starkare ostar.
Nu har vi kollat in skördefestivalen, låter intressant och man vet aldrig, kanske tar vi oss dit, Håkan har faktiskt ledigt den helgen.
Jag har spanat in det receptet och tänkt testa det. Kul att se andra baka det innan.