Andra Frukost

Frukostmuffins med äpple och kanel

Muffins till frukost är mycket roligare än en torr gammal brödhalva, och eftersom dessa inte är så onyttiga anser jag att man kan njuta av dem ganska ofta! (Inte för att det hindrat mig om de varit onyttiga… 😉 Jag älskar att äta frukost, och skulle inte ha något emot att göra det två gånger per dag. När hobbitarna i Sagan om Ringen frågar ”And what about second breakfast?” förstår jag precis vad de menar. Jag hittade det här receptet i senaste numret av ELLE Mat och Vin, men har ändrat det lite eftersom jag tyckte det blev så torrt. Det blev 7 stora frukostmuffins av det, så nästa gång jag gör det ska jag dubbla det.

2,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkefullkornsmjöl
0,5 dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
75 g smör i små tärningar
1 ägg
2 äpplen + ett extra till garnering
0,5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser, och blanda sedan ner det tärnade smöret med fingertopparna. Blanda ner ägg och rivet äpple, och rör i lite mjölk om degen känns torr. Fyll stabila muffinsformar till 3/4 med smeten, och tryck ner en tunn äppelskiva i varje muffins som garnering. Grädda dem i mitten av ugnen på 200C i ca 10-12 min, tills de har fått fin färg.

25 augusti, 2010

11 kommentarer

  1. åh, när jag au-pairade på Nordirland så åt jag kanelbagels till frukost varje morgon, rostade med lite smör på. det är den godaste frukostmat jag någonsin ätit, och det här låter ju som något i samma klass 🙂

    annars är jag inte så förtjust i frukost alls faktiskt, fast jag har också börjat med second breakfast på sistone. först lite flingor & mjölk hemma, sen några timmar senare lite mer frukost på jobbet 😉

  2. Håller absolut med Ia, helgernas frukost slår det mesta.
    Så gott med äpplemuffins, vi bakade någon sort med havregryn i (fiberrika äpplemuffins) som oxå var jättegoda.
    Morotsmarmeladen smakar eg. inte så väldigt mycket morot, påminner lite mer om apelsinmarmelad fast utan bitar i. Plommonmarmelad är riktigt gott till starkare ostar.
    Nu har vi kollat in skördefestivalen, låter intressant och man vet aldrig, kanske tar vi oss dit, Håkan har faktiskt ledigt den helgen.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration