Andra Efterrätter

Fyllda äpplen med kolasås

Det här receptet har jag grävt fram ur en Arla-folder från förra hösten, men inte provat förrän nu. Och det är verkligen värt att prova, för äpplen, mandelmassa och kolasås är en oslagbar kombination. Det här är inte nyttigt för fem öre, men det struntar jag i. Jag gillar inte nyttig mat. Det här receptet räcker till fyra personer:

4 äpplen
75 g riven mandelmassa (minst!)
rivet skal och saften av en halv citron
1,5 tsk kanel

Kolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör

Skär av en hatt på äpplena, och gröp ur dem lite med tex en grapefruktsked för att få bort kärnhuset. Blanda kanel, riven mandelmassa och citronskal och -saft. Lägg detta i äpplena, sätt tillbaka locken och placera dem i en smord form. Sätt in i mitten av ugnen på 150C, och täck formen med aluminiumfolie redan från början. Äpplena är klara efter ca 1 timme. Till kolasåsen kokas grädden, sockret och sirapen ihop i ca 10 min, såsen behöver inte bli så tjock. Ta av såsen från värmen och låt smöret smälta ner. Gott!
5 november, 2009

En kommentar

  1. Ser himla gott ut med fyllt äpple & kolasås! Tack för dina flitiga kommentsrer hos mig, jag är inte lika flitig, jag hinner knappt med… 😉 Hoppas ni får en trevlig kväll!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration