Andra Gåvor - ätbara

Genuss från Tyskland

Vad jag älskar tyskt godis! Fördelen med födelsedagar och jultider är att jag brukar få ätbara gåvor från mina vänner i Tyskland. Den här gången innehöll paketet marsipanté (eller var det mandelté? Det är ju typ samma sak), favoritmarsipanen från Niederegger och en tysk mattidning där ordet Genuss (njutning) förekommer en imponerande mängd gånger. Det är nog det främst använda ordet i tyska mattidningar – Genuss. Näst efter det kommer ordet ”Lecker”. Så ikväll ska jag jag äta marsipan och läsa mattidning. För mig är det riktig Genuss!

19 oktober, 2012

10 kommentarer

 1. Ja tyskar kan det där med godis. Varje år som jag och mina föräldrar var till Lübeck var ett besök på Niederegger obligatoriskt. Det va så häftigt att titta på alla häftiga marsinpan prylar.
  Själv är jag mer svag för deras mat. Currywursten med curryketchup, bratwursten, the list goes on. Men jag måste få tipsa om en vad jag tror är en lokal delikatess i Burg auf Ferman en schlemeltütte ( osäker på stavningen) men det är en våffelstrut med mjukglass, grädde, sylt och strössel. Mums.

 2. Marsipanen från Niederegger är otroligt god! Bor inte långt från Lübeck och kanske finns det därför extra mycket av deras varor här.

  Hade oktoberutgåvan av "Lust auf Genuss" i handen häromdagen, den är med potatis i alla tänkbara former… blev sugen men *inköpslistan* vann 😉

  Trevlig helg och läsning!

 3. @Madeleine

  Du menar nog Schlemmertüte. Att (zu) *schlemmen* är ungefär att frossa i något gott och det passar ju 😉 Början av namnet, alltså *Schlemmer* betyder då att det är något för den som vill frossa… Bor förresten i Burg men har aldrig ätit din favorit!

 4. Smarrigt och vilken underbar blogg du har! Smarrigt hela bloggen. Genuss – ordet skall jag komma ihåg. Livet är för att njutas!
  PS. på såmmaren skall jag äntligen förverkliga min stora livsdröm och öppna ett litet lantcafe. Blev därför extra glad när jag hittade hit – så många fina bilder och recept att testa. Detta blev min "Genuss" tidning – skall bara titta in i skafferiet och kolla om jag hittar marsipan ;O)

 5. Men ååååå! Marsipan (och mandelmassa) är ju VERKLIGEN genuss! Kramar i massor till dig och tack för de fina fina orden du skrev, det värmer en uppsnurrad själ ♥

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration