Genuss från Tyskland
Vad jag älskar tyskt godis! Fördelen med födelsedagar och jultider är att jag brukar få ätbara gåvor från mina vänner i Tyskland. Den här gången innehöll paketet marsipanté (eller var det mandelté? Det är ju typ samma sak), favoritmarsipanen från Niederegger och en tysk mattidning där ordet Genuss (njutning) förekommer en imponerande mängd gånger. Det är nog det främst använda ordet i tyska mattidningar – Genuss. Näst efter det kommer ordet “Lecker”. Så ikväll ska jag jag äta marsipan och läsa mattidning. För mig är det riktig Genuss!
Sofia
19 oktober, 2012 at 3:29 e mGahhhh kram avis i Hjo Sofia
Bland bakverk och kastruller
19 oktober, 2012 at 3:50 e mDen marsipanen är så god!!!
Låter härligt det äta marsipan och läsa mattidning!!
Trevlig helg!!
Madeleine
19 oktober, 2012 at 4:02 e mJa tyskar kan det där med godis. Varje år som jag och mina föräldrar var till Lübeck var ett besök på Niederegger obligatoriskt. Det va så häftigt att titta på alla häftiga marsinpan prylar.
Själv är jag mer svag för deras mat. Currywursten med curryketchup, bratwursten, the list goes on. Men jag måste få tipsa om en vad jag tror är en lokal delikatess i Burg auf Ferman en schlemeltütte ( osäker på stavningen) men det är en våffelstrut med mjukglass, grädde, sylt och strössel. Mums.
kajomida
19 oktober, 2012 at 4:32 e mMarsipanen från Niederegger är otroligt god! Bor inte långt från Lübeck och kanske finns det därför extra mycket av deras varor här.
Hade oktoberutgåvan av "Lust auf Genuss" i handen häromdagen, den är med potatis i alla tänkbara former… blev sugen men *inköpslistan* vann 😉
Trevlig helg och läsning!
Remsan
19 oktober, 2012 at 6:57 e mDet är ju det jag säger, ni borde styra er resa med jobbet till Lübeck! Då kan du bunkra upp en massa marsipan.
kajomida
20 oktober, 2012 at 12:45 e m@Madeleine
Du menar nog Schlemmertüte. Att (zu) *schlemmen* är ungefär att frossa i något gott och det passar ju 😉 Början av namnet, alltså *Schlemmer* betyder då att det är något för den som vill frossa… Bor förresten i Burg men har aldrig ätit din favorit!
Nina i Vinglagården
21 oktober, 2012 at 8:34 f mSmarrigt och vilken underbar blogg du har! Smarrigt hela bloggen. Genuss – ordet skall jag komma ihåg. Livet är för att njutas!
PS. på såmmaren skall jag äntligen förverkliga min stora livsdröm och öppna ett litet lantcafe. Blev därför extra glad när jag hittade hit – så många fina bilder och recept att testa. Detta blev min "Genuss" tidning – skall bara titta in i skafferiet och kolla om jag hittar marsipan ;O)
Anna
22 oktober, 2012 at 5:30 e mMen ååååå! Marsipan (och mandelmassa) är ju VERKLIGEN genuss! Kramar i massor till dig och tack för de fina fina orden du skrev, det värmer en uppsnurrad själ ♥
Amy's piece of cake
22 oktober, 2012 at 6:48 e mHar aldrig smakat men att döma av andras kommentarer och bilden så borde den vara smarrig… och marsipan i, då är jag åtminstone "såld"!
Millan
11 november, 2012 at 5:20 e mVilken härlig present! Förstår att du fick en bra kväll!