På baraenkakatill.se använder vi så kallade cookies som förklaras närmare nedan.
Vad är cookies?
Cookies är en liten textfil som placeras på datorn av en webbserver och fungerar som ett ID-kort. Cookies möjliggör att webbplatsen kommer ihåg viktig information som gör ditt besök på hemsidan bekvämare och för att förbättra din upplevelse som besökare. Cookies är så kallade passiva filer som inte kan sprida farlig programvara eller virus på din mobila enhet eller dator. Det finns två typer av cookies som kallas Permanent Cookie och Session Cookie.
Permanent Cookie
Denna typ av cookie sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning.
Session Cookie
Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras denna typ av cookie temporärt i minnet på besökarens dator. Session Cookies försvinner när du stänger din webbläsare.
Cookies kan antingen vara förstahands-cookies eller tredjeparts-cookies. Förstahands-cookies placeras av hemsidan du besöker medan tredjeparts-cookies placeras av en annan part. Tredjeparts-cookies används ofta för bland annat Google Analytics, Facebook och Remarketing med syftet att förstå hur hemsidan används, hur man kan förbättra användarupplevelsen samt för att generera målinriktad annonsering.
Vilka cookies domän.se använder och hur man avaktiverar dessa
Läs mer om vilka cookies som används på den här hemsidan, deras syfte, deras livslängd och/eller ändra inställningarna för dem genom att bläddra mellan tabbarna här till vänster.
Gahhhh kram avis i Hjo Sofia
Den marsipanen är så god!!!
Låter härligt det äta marsipan och läsa mattidning!!
Trevlig helg!!
Ja tyskar kan det där med godis. Varje år som jag och mina föräldrar var till Lübeck var ett besök på Niederegger obligatoriskt. Det va så häftigt att titta på alla häftiga marsinpan prylar.
Själv är jag mer svag för deras mat. Currywursten med curryketchup, bratwursten, the list goes on. Men jag måste få tipsa om en vad jag tror är en lokal delikatess i Burg auf Ferman en schlemeltütte ( osäker på stavningen) men det är en våffelstrut med mjukglass, grädde, sylt och strössel. Mums.
Marsipanen från Niederegger är otroligt god! Bor inte långt från Lübeck och kanske finns det därför extra mycket av deras varor här.
Hade oktoberutgåvan av "Lust auf Genuss" i handen häromdagen, den är med potatis i alla tänkbara former… blev sugen men *inköpslistan* vann 😉
Trevlig helg och läsning!
Det är ju det jag säger, ni borde styra er resa med jobbet till Lübeck! Då kan du bunkra upp en massa marsipan.
@Madeleine
Du menar nog Schlemmertüte. Att (zu) *schlemmen* är ungefär att frossa i något gott och det passar ju 😉 Början av namnet, alltså *Schlemmer* betyder då att det är något för den som vill frossa… Bor förresten i Burg men har aldrig ätit din favorit!
Smarrigt och vilken underbar blogg du har! Smarrigt hela bloggen. Genuss – ordet skall jag komma ihåg. Livet är för att njutas!
PS. på såmmaren skall jag äntligen förverkliga min stora livsdröm och öppna ett litet lantcafe. Blev därför extra glad när jag hittade hit – så många fina bilder och recept att testa. Detta blev min "Genuss" tidning – skall bara titta in i skafferiet och kolla om jag hittar marsipan ;O)
Men ååååå! Marsipan (och mandelmassa) är ju VERKLIGEN genuss! Kramar i massor till dig och tack för de fina fina orden du skrev, det värmer en uppsnurrad själ ♥
Har aldrig smakat men att döma av andras kommentarer och bilden så borde den vara smarrig… och marsipan i, då är jag åtminstone "såld"!
Vilken härlig present! Förstår att du fick en bra kväll!