Andra Tårtor

Glädje är en Oreotårta!

Alltså – nu har jag gjort det riktigt enkelt för mig. Här står jag således och flinar med en tårta som jag inte har gjort själv, och som jag bara tänker länka till receptet på. Men visst är den fin? Min kompis Liv som är helt fantastisk på bakverk har gjort den. (Ni som bor i Småland/Öland-regionen kanske har sett Liv i Bonusbilagans matpanel?) Lägligt nog hade jag fyllt år, och Liv är inte den som kommer dragandes med något halvdant när hon bakar tårta. (Kanske kommer ni ihåg tårtan hon gjorde till midsommar?) Dessutom hade hon som hemuppgift i journalistutbildningen hon läser just nu att fotografera sådant som ”glädje” och ”spänning”. Sällan utstrålar jag sådan glädje som då jag håller i en svulstig tårta, och var med andra ord riktigt kvalificerad som modell för en gångs skull. Olof, ett par spikar och en elkontakt fick illustrera bilden spänning. Höhö.

Receptet finns i senaste numret av Lantliv Mat och Vin som ligger ute i butik ett tag till. Det finns även på direktlänk här, hos de duktiga tjejerna på Le Parfait som gjorde just det matreportaget i tidningen. Jag vill dra mig till minnes att Liv sa att hon hade kört x1,5 på receptet på tårtbottnen, och delat upp den på tre formar för att få den extra hög och fin.
13 december, 2012

6 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration