Andra Glass

Glass i ugnen och brödtips

Har ni haft en bra helg? Jag förstår inte varför helgerna går så fort. Idag har det ju gått extra fort också, med omställningen till sommartid. Lily vaknade kvart i fem imorse och var pigg som en mört, men eftersom klockan egentligen var kvart i sex kändes det lite mer okej än det brukar. De senaste dagarna har hennes missnöje nått nya dimensioner, men jag tror att det beror på att hon håller på att lära sig krypa, och jag har förstått att bebisar kan vara extra krävande kring sådana utvecklingssprång. Jag hoppas att det är så det ligger till, i alla fall…

I veckan tänkte jag baka bröd, men jag är lite trött på alla mina brödrecept. (Dagens I-landsproblem.) Så om det är någon som sitter och ruvar på ett riktigt hyvens brödrecept – tipsa gärna! Kanske att receptet finns någonstans på nätet, och det går att klistra in en länk i kommentarsfältet? Det vore kul med lite nytt på brödfronten!

Just det ja, jag kanske bör säga något om receptet på bilden också. Det är klassisk glace au four som vi gjorde häromveckan. Har man glass, sprit och ägg – då har man dessert. Snabbt som bara den går det, också. Här finns receptet.

29 mars, 2015

9 kommentarer

  1. Här är något år gammal "trotjänare" från baksidan av ett paket Gyllenhammars fiberhavregryn. Känns nyttigt, men har även liiiite söt smak och kryddor, passar utmärkt med lite salt pålägg.

    Havrerutor
    Ca 20 bitar

    50g jäst (1 paket)
    6dl fiberhavregryn (gärna Gyllenhammars)
    2 tsk salt
    1 msk olja
    2 msk mörk sirap
    2 tsk malda brödkryddor
    7 dl ljummet vatten 37grader
    1 liter vetemjöl special med eller utan fullkorn

    Garnering
    1 dl fiberhavregryn 

    1, Smula ner jästen i en degskål.
    2. Tillsätt fiberhavregryn, salt, olja, sirap och kryddor.
    3. Häll över vattnet och rör om.
    4. Blanda i mjölet och arbeta degen kraftigt 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
    5. Degen ska vara lös! Häll ut degen i långpanna och jämna till den med degskrapa. 
    6. Strö över sista dl med gryn och platta till degen med hjälp av dom. Skåra med kniv ca 20 bitar.
    7. Jäs under bakduk 45-60 minuter.
    8. Ugn 225 grader, grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills brödet låter ihåligt när man knackar på det och har fått fin färg.
    9. Låt svalna under bakduk. Bryt eller skär brödet i mindre bitar. Fungerar utmärkt att frysa!

    1. Det låter ju toppen! Stort tack för att du bemödat dig med att skriva ner det, jag ska absolt testa det här! Långpannebröd är ju de allra smidigaste. Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration