Glass med ananas och rom
Idag har jag haft en riktigt härlig och avkopplande dag, med fika i Gårdby tillsammans med min kompis, och besök på loppis och gårdsbutiken i Björnhovda. Fyndade en finfin duk på rea, gjorde jag också. En julduk visserligen, men det gäller ju att ha lite framförhållning. Vädret har varit riktigt sensommarvackert, och eftermiddagssolen värmde våra ryggar när vi plockade hallon och handlade grönsaker tidigare idag.
Dagens recept är en glass med ananas och rom. Lite drinkinspirerad, och mycket fräsch och god. Själva glassmeten är lite tunnare än vanliga glassmeter, men glassen får ändå fin konsistens när den är färdigfryst.
Ananas- och romglass, ca 4-6 portioner
4 äggulor
2 dl socker
0,5 dl rom
1 mindre ananas (ca 300 g)
4 dl vispgrädde
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt för sig, och vispa upp grädden i en annan bunke. Skär bort skalet på ananasen, och kör fruktköttet i en mixer till en puréliknande konsistens. Rör ner ananas och rom i äggsmeten, och rör sedan samman den med den vispade grädden. Frys glassen i minst 4-5 timmar, gärna över en natt.
Åh vad smaskigt med hemmagjord glass! Fin blogg! 🙂 Mvh en annan bakgalen tjej på 18 år!
Låter som en god kombo, yum! Kram på er fina!
Mums mums mums och vilken härlig dag ni verkar haft : ) kram Sofia
Oh, drink och glass i ett – inte dumt!
Var ju tvungen att klicka på favvofliken – glass. Och gud, så inspirerande mumsiga bilder.
Har varit alldeles för dålig på att surfa runt på matbloggar. Nu är det som ett knark 😉
Din blogg är supertrevlig. Främst för att du har så otroligt vackra bilder.