Jul

Ädelostkräm på rostad, mjuk pepparkaka

Ja, här står jag och hänger och har kul ihop med en bit rostad, mjuk pepparkaka med ädelostkräm på. Bilden är sedan förra året, men jag ser ju ändå likadan ut (tycker jag själv i alla fall), så lite recycling kan ju aldrig skada. Den här bilden kördes i Barometern när jag lanserades som tidningens matskribent lagom till första advent förra året, och i söndags var det ettårsfirande för helgbilagan inne på tidningsredaktionen. Så fort det var slut slirade jag hemåt över ölandsbron i snöovädret, och kom hem lagom i tid till det årliga adventsfikat som Olof hade pyntat så fint till. Utöver de olika glöggsorterna och de sedvanliga lussekatterna och pepparkakorna serverade vi även rostad, mjuk pepparkaka toppad med ädelostkräm. Bara att vispa samman en bit ädelost (ca 140 g) med ett paket cream cheese (är det på 200 g, månne?) med elvisp, och bre på rostade skivor mjuk pepparkaka. Eller på vanlig pepparkaka med, för den delen.

Recept på roséglögg med kardemumma och stjärnanis hittar ni här, och hur man tillagar den fräscha saffransglöggen på vitt vin med clementin och vaniljstång hittar ni här. I skrivandets stund står Olofs lite (eller ganska mycket) starkare glögg i en glasburk i köket och blir smakrik och fin. När den är klar kommer även den upp här, var så säkra!

7 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  3 december, 2012 at 9:23 e m

  Här står det också glögg och puttrar så fint, doftar ljuvligt gör det. Olofs variant ser vi fram mot att få se vad det är för sort, spännande!
  Rosad pepparkaka, ja varför inte!

 2. Aratorps Lena

  3 december, 2012 at 9:54 e m

  OMG vad smarrigt! Och MYSIGT!!! Tack för bästaste tipsen du alltid delar med dig av!!! 🙂 /L

 3. Amy's piece of cake

  3 december, 2012 at 11:03 e m

  Jodå, jag kände igen dig från förra året och du har rätt… du är dig lik fina 🙂

  Spännande med egentillverkad glögg… här nöjer vi oss med att köpa.. än så länge kram till er!

 4. Bland bakverk och kastruller

  4 december, 2012 at 4:48 f m

  Vilken fin bild på dig!!
  Vilka spännande "glöggar" ni gjort!!

 5. Sandras Matkrypin

  4 december, 2012 at 6:38 f m

  Vilka spännande glöggsmaksättningar! Jag är sugen på att smaksätta en egen glögg och de här recepten inspirerande verkligen 🙂

 6. Kaksmulan

  4 december, 2012 at 7:15 f m

  Rostad pepparkaka med ädelostkräm låter ju hur gott som helst. Kan man äta det till frukost tro ;). Fast det är klart det kanske inte blir så bra att starta dagen med glögg… får väl ge mig till tåls lite.

 7. Ekenäsliv

  4 december, 2012 at 10:45 e m

  Va festligt att glöggreceptet kom här nu när jag letade om det igår:-)
  Och en ny med, hmmm tål att testas;-)
  Kram Anna

Lämna en kommentar