Jul

Ädelostkräm på rostad, mjuk pepparkaka

Ja, här står jag och hänger och har kul ihop med en bit rostad, mjuk pepparkaka med ädelostkräm på. Bilden är sedan förra året, men jag ser ju ändå likadan ut (tycker jag själv i alla fall), så lite recycling kan ju aldrig skada. Den här bilden kördes i Barometern när jag lanserades som tidningens matskribent lagom till första advent förra året, och i söndags var det ettårsfirande för helgbilagan inne på tidningsredaktionen. Så fort det var slut slirade jag hemåt över ölandsbron i snöovädret, och kom hem lagom i tid till det årliga adventsfikat som Olof hade pyntat så fint till. Utöver de olika glöggsorterna och de sedvanliga lussekatterna och pepparkakorna serverade vi även rostad, mjuk pepparkaka toppad med ädelostkräm. Bara att vispa samman en bit ädelost (ca 140 g) med ett paket cream cheese (är det på 200 g, månne?) med elvisp, och bre på rostade skivor mjuk pepparkaka. Eller på vanlig pepparkaka med, för den delen.

Recept på roséglögg med kardemumma och stjärnanis hittar ni här, och hur man tillagar den fräscha saffransglöggen på vitt vin med clementin och vaniljstång hittar ni här. I skrivandets stund står Olofs lite (eller ganska mycket) starkare glögg i en glasburk i köket och blir smakrik och fin. När den är klar kommer även den upp här, var så säkra!

3 december, 2012

7 kommentarer

  1. Rostad pepparkaka med ädelostkräm låter ju hur gott som helst. Kan man äta det till frukost tro ;). Fast det är klart det kanske inte blir så bra att starta dagen med glögg… får väl ge mig till tåls lite.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration