Familjen

God fortsättning!

God fortsättning på er allihopa! Hoppas att ni har haft en lugn och skön julhelg. Vi har varit lite lätt insnöade på Öland, vägarna var avstängda och stackars syrran med man och hund och julklappar fick pulsa till oss från brofästet, för inga bussar körde in på ön. Vi skulle egentligen ha åkt till Olofs pappa med familj i Mariannelund, men fick istället stanna hemma och fira jul i huset. Som tur var hittade vi en prima oxfilé i frysen från lådan med kött vi köpte i höstas av killarna på södra Öland, och är det någon dag man ska äta fint så är det väl på julafton, så vi fick oss en riktig festmåltid ändå!
Juldagen tillbringade vi fikandes på olika ställen, och avslutade dagen med julfirande hos min mamma. Vi åt vår traditionella kassler, och avrundade med stiltonost med portervin som vi gjort i alla år efter julmiddagen. Som vanligt var jag för otacksam och barnslig i smaken för att uppskatta såväl stiltonost som portvin. Faktum är att jag är för barnslig för sill också. Men jag gillar julgröt! Ni får hålla till godo med en bild som visar hur mellandagarnas frukostar brukar se ut – risgrynsgröt tillsammans med en syltliknande marmelad som smakar päron och saffran, ljuvligt till julegröten!
26 december, 2010

7 kommentarer

  1. hear you på sillen. jag äter ju knappt något på julbordet heller, just därför längtar jag alltid till annandagen för då serveras det icke julmat i vårt hem! 🙂

  2. Tack detsamma! Inte så kul att vara insnöad men det låter som att du hade en mysig jul ändå 🙂
    Den där marmeladen på bilden ser sjukt god ut! Håller med dig om att risgrynsgröt är himla gott 😀

  3. Ja det ska vara ett riktigt oväder på Öland! Det är många som har fått spendera julafton på annat sätt än planerat men för de allra flesta verkar det ha gått bra det med. Ni hittade en bra lösning tycker jag! 🙂 Önskar dig en god fortsättning!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration