Andra

God fortsättning – och indiskt!

God fortsättning kära läsare! Har ni haft en fin julhelg? Inte för att den skulle vara slut än, annandagen är en toppendag. Lugn och skön, och man kan sitta och umgås med sina julklappar. (Eller sina släktningar.) Mitt julschema är samma varje år; den 23.e firar vi jul med Olofs mamma, den 24:e med Olofs pappa och hans familj, och den 25:e med min familj. I år var vi hemma hos oss den 25:e, och åt den ack så klassiska julmiddagsmaten Rodnande kassler i Bergakungens sås.

Men det är inte bara vi vanliga vid matbordet i år, syrrans svärföräldrar har kommit hit från Indien! Ni kanske kommer ihåg när vi var där på bröllopet i Bombay förra året? Århundratets matförgiftning, för övrigt. Huga. Det är första gången de är i Sverige, och de tycker att det är riktigt trevligt här. Igår åt de inlagd sill, och tyckte att det var jättegott! Eller så är de bara riktigt artiga. De hade med sig godisasken på bilden ovan, ett klassiskt indiskt godis som består av torkad frukt och nötter i olika kreativa former. I eftermiddag ska vi laga indisk mat med syrrans svärmor hemma hos mig. Jag är taggad till tänderna, det ryktas om att hon har med sig flådig mango ändå från Indien! Bilder på detta event kommer längre fram!

26 december, 2011

6 kommentarer

 1. Åh det är ju så underbart gott med indisk mat, och nu börjar man ju lessna lite på julmaten.
  Lycka till!
  Lägg gärna ut recept sen för jag tycker det kan vara svårt hitta indiska recept.

 2. Oohhh! Ovanstående sötsaker älskar min make! Jag tycker ibland de har för mkt arom och stark doft i sig, hemmagjorda bättre än köpe! 😉

  Har ni var på indiskt bröllop i Mumbai, coolt!!! 🙂 Däremot låter inte matförgiftning trevligt, får nog läsa ditt inlägg.

  Sill allvarligt? Antingen är de mycket artiga eller så är de vana fiskätare i Indien! 😀

  Ser fram emot det indiska inslaget mmmm. Indisk äkta honungsmango är SÅ gott, får du chansen så ÄT!

 3. Jag trodde först när jag såg bilden att du fått marsipangodis som ska likna julmat. Min marsipantokigebror har fått det ett par jular. Men torkad frukt och nötter låter godare i mina öron än marsipan 🙂
  Jag har ägnat mig åt att frossa i sillar och andra fiskar senaste dagarna, utan att bara vara artig, utan för att det är galet gott. Men jag minns när jag bjöd min värdfamilj i England på janssons frestelse – deras barn trodde nog jag skulle ta livet av dem…
  Rodnande kassler i Bergakungens sås kan jag skriva under på att det är gott!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration