Andra Frukost

God lördagmorgon!

Vad trevligt det är med lördagsfrukost! Att bara ta det lugnt, pressa sig lite juice och slå sig ner vid ett frukostbord som man tillsammans har dukat med allsköns godsaker.

Finkaffe, nybakat bröd, ost och marmelad, müsli och ägg…

Och tryffelsalami! Det nya svarta. Vi har för övrigt världens fulaste saltkar, men jag älskar det. Det påminner mig om lata semesterdagar på grekiska öar, för det var från just en sådan resa som plastkaret fick följa med hem, och det var nog minst tio år sedan. Vad sugen jag blev på att resa till sydligare breddgrader nu… Men å andra sidan är det rätt bra här hemma också, där man kan elda i brasan, titta på regnrusket utanför fönstret och hälla upp en kopp kaffe till. Och läsa tidningen, icke att förglömma! Idag kan ni läsa mitt matreportage Helenas Kök i både Barometern och Smålandsposten. Så bor ni i landets sydöstra regioner, skynda er att haffa ett exemplar!

10 november, 2012

7 kommentarer

 1. Hej Helena!
  Måste bara gå in och säga hej, jag har läst din blogg en tid nu och vill bara berätta att jag tycker du skriver jättefint. Alla goda maträtter, vintips och framförallt alla vackra bilder! Fortsätt så!! 🙂
  Själv bor jag på en lika kalkrik ö som du, nämligen Gotland. Minst lika underbar som Öland… 😉
  Därför vill jag bara förmedla ett litet tips, jag såg att du hade kämpat med "kalkat kakel" jag har tröttnat också! Blanda ättika, en droppe diskmedel och lite vatten i en sprayflaska, spraya på, håll för näsan, vänta en stund och sen duscha av med vatten samtidigt som du tvättar med en svamp! Taa daa!
  Då behöver du inte gamla pyjamasbyxor, du kan ha galaklänningen på, inget gnuggande och inget slit! Lycka till!
  Ha en bra vecka! Kram från Gotland

 2. Tack för fina kommentarer! 🙂

  Nilla – låter som en toppencocktail det där! Jag ska absolut prova, allt som får bort kalket från helvetet är av högsta intresse! Tack!

 3. Hej !
  Tack för en stor inspirationskälla till blogg & många fina bilder 🙂

  Vill nyfiket fråga vart ni har köpt den fina juicepressen, min har nyss gått sönder & vill nu investera i en rejäl pjäs att mysa med på helgmornar !

 4. Yael – vad kul att du gillar bloggen! 🙂 Tyvärr har jag inget bra svar på frågan om juicepressen, min morfar köpte den någon gång på 50- eller 60-talet, så den har hängt med riktigt länge.

 5. Yael – uppdatering! 🙂 På juicepressen står märket Juice-o-mat, och googlar man det så hittar man flera träffar, och efter en snabb koll på amerikanska Ebay, så säljs flera stycken just nu, mellan 20-50 dollar. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration