Andra, Frukost

God morgon!

Underbart med annandagar, de känns verkligen som de bonusdagar de är! Hyvens att få vara ledig en dag till. Vi har haft jättehärliga påskdagar här på Öland, och all spår av snön är borta. Igår bjöds det till och med på strålande sol! Morgonen har bjudit på frukt, crème fraiche ihopvispad med lite grädde och florsocker (då det visade sig att min kära fetyoghurt var slut) och gott bröd.

Fusksuris, så klart! Som alltid på helgen. Den här gången glömde jag att hälla i vetekli, och det blev nästan ännu godare och bättre. Prova, ni också!

Vad gör ni annars idag, kära vänner? För oss blir det trädgårdsfix!

9 Kommentar

 1. mariaemb.

  9 april, 2012 at 10:09 f m

  Det låter väldigt gott! Ska ta och spana in det där brödet. Härliga bilder!

  Ha en fin dag i trädgården!
  Kram Maria

 2. mrsH

  9 april, 2012 at 10:43 f m

  Ja visst är det härligt att få vara ledig en måndag! Här ska sovrumsrenoveringen göras färdig, och orkar vi så blir det en grillning lite senare!

 3. Mårtenssons kök

  9 april, 2012 at 12:41 e m

  Inte gör vi många knop i dag inte, en väldigt kort snabbpromenad i ösregnet och blåsten mest för samvetets skull har det blivit i alla fall.
  Och så lagar vi mat för första dagen denna påskhelgen:)

 4. Anna Eriksson

  9 april, 2012 at 12:43 e m

  Öland är alltid härligt vid påsk! Jag gjorde fusksurdegsbröd till hela familjen i helgen 🙂 det var uppskattat. Nu går bilen mot norr igen…

 5. Lenita från Bohuslän

  9 april, 2012 at 1:30 e m

  Godmorgon eller gomiddag! Såg ut som en härlig frukost! Här är det regnigt 🙁 Så trädgårdsfixet får vara tills en annan dag. Nu fixas det lite go mat sen blir det bara mys i soffan innan vardagen börjar imorrn igen 🙂 Kram på dig!

 6. Matija

  9 april, 2012 at 2:39 e m

  Golfbanan i denna bistra blåst, det är vår em. Kram i blåsten!

 7. Helena

  9 april, 2012 at 6:56 e m

  Lenita och ni andra – det låter som att ni haft samma väder som vi. Trädgårdsfixandet lades ner efter en timma då det helt enkelt var alldeles för kallt! Nu blir det däremot surdegsbröd i soffan och en varm kopp té! 🙂

 8. ELLINOR

  10 april, 2012 at 7:10 f m

  Verkligen dags att prova surdegsbrödet, ser fantastiskt gott ut!

  Kram Ellinor

 9. Matarkivet

  10 april, 2012 at 3:15 e m

  Galet fint med långhelg!

Lämna en kommentar