Sponsrat inlägg

Grillad flankstek med chimichurri

Inlägg i samarbete med Matkompaniet.se

Flankstek chimichurriÄnda sedan det fina vädret började i maj månad har vi grillat varje vecka, och det är vi långt ifrån ensamma om. Det känns som att hela Sverige har vaknat till liv av värmen och fått en bra start på grillsäsongen. Ibland kan det vara roligt att variera sig och prova lite nya grejer på grillen, och har man inte testat att grilla flankstek och servera den med chimichurri är det hög tid att göra det! Chimichurri är en röra med ursprung i Argentina gjord på bland annat färska örter, chili och olivolja. Den sätter riktigt god smak på grillat kött, och är väldigt lätt att göra. Mått och mängd är inte så känsligt, men i stora drag kan man sikta på att hålla sig till måtten nedan. Satsa gärna på en lite bättre olivolja, eftersom chimichurri inte är någon sås som hettas upp utan äts som den är. Jag har gjort min med den ekologiska olivoljan från Add Wise som finns hos min samarbetspartner Matkompaniet. Som alltid när jag presenterar ett recept i samarbete med Matkompanet är det just nu 10% rabatt på den produkten, och fri frakt.

Servera gärna flanksteken och chimichurrin ihop med potatisgratänger i portionsform som du enkelt gör på grillen.

 

Chimichurri, till 4 portioner kött

1 kruka färsk timjan

1 kruka färsk persilja

1 röd chilifrukt

2 vitlöksklyftor

0,5 dl olivolja från Add Wise/Matkompaniet

ca 1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

———-

flankstek

 

Hacka timjan, persilja och chilifrukt och lägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftor och rör ner olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna chimichurrin stå framme ett tag och stå till sig, och smaka sedan av med eventuellt mer salt och peppar. Grilla flanksteken, låt vila i aluminiumfolie några minuter innan du skär den i sneda bitar, och skeda sedan över chimichurri.

7 juni, 2018

4 kommentarer

    1. Visst är det gott?! Vi åt det två gånger förra veckan! 🙂 Olof friterade tunt skivad potatis till köttet, det blev nästan som chips. Åt obscena mängder.

  1. Åh jag provade detta förra helgen och är redan helt beroende! Det var det godaste på länge 😍👏🏻 Blir definitivt fler gånger i sommar.

    1. Vad roligt att höra Linda, vad glad jag blir! 🙂 Vi är också beroende. Och det känns ju ändå inte helt onyttigt. Jag menar, kallpressad olivolja med färska örter känns ju ändå ganska…nyttigt? Typ. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration