Grillad rapsgris
Häromdagen grillade vi rapsgris. Gud vad gott det är med grillat! Speciellt så här års när man känner doften av grillat lite mer sällan i villakvarteren. Rapsgrisen fick vi av Scan i julas ihop med en julskinka som vi smorde i oss. (Scan var ju sponsor till kategorin Bästa Grillinnehåll som vi vann när Matbloggspriset delades ut i Stockholm i höstas.) Rapsgrisen frös vi dock ner och sparade i lämpliga grillportioner för två. Just den här glada kotletten har vi kryddat med ett slags baconsalt med hickorykrydda. Kanske inte världens mest organiska krydda, men det blev gott. Rapsgris smakar inte raps, men grisarna har fått rapsolja i fodret, och jag måste nog säga att köttet är extra saftigt.
Vi (okej då, Olof) skar potatis i bitar och kokade tills den var nästan klar, kryddade och lät dem sedan stå en kort stund på grillen för att få en lite ”sotig” smak, som passar toppen till grillat kött. Och så blev det lite sallad och kall citronsås. Jag tror det blir favorit i repris på det här på söndag till lunch, att lunchgrilla på söndagar är perfekt!
Åh grillat! Oj vad era grannar måste morrat avundsjukt över grilllukten. Sommar!
Haha, vem vet! I helgen ska det bli jättefint väder, så då blir det nog grillning igen! .-)