Andra Grillat Nötkött Säsong

Grillen går varm

Grillen går varm…. den var faktiskt riktigt låg, jag ber om ursäkt. Vi är inne i en grillperiod där vi grillar allt vi kommer över. Det är nästan så att skor, plånbok och andra lösryckta föremål riskerar att åka med av bara farten. Variationen på marinad är dock obefintlig – det finns helt enkelt ingen marinad som slår Tessans choklad- och chilimarinad, så vi kör den oavsett om vi marinerar lammkött eller nötkött. Vad vi däremot varierar är typ av styckdetalj på grillen, killarna på södra Öland som vi brukar handla kött av brukar komma med många bra tips, sist vi var där köpte vi flankstek, bogbladsstek, rostas och rostbiff.

Bästa tillbehören är majs och sparris! Jag kan äta oförskämda mängder majs och ser nog relativt oförskämd ut när jag äter den också. En egenskap av diskutabelt värde som jag ämnar jobba lite extra på. Godaste grillsåsen hittar ni här, med fetaost och rödlöksmarmelad i. Annars kommer man väldigt långt på crème fraiche, olivolja, vitlök och färska kryddor. Kanske ett stänk balsamvinäger också. Och som alltid – en väldigt god aptit!

13 juni, 2011

8 kommentarer

  1. Underbart bra tips, ska testa både marinad och grillsås, men majs äter jag också så det sprutar ur öronen, men det måste vara majskolv, burkmajs fixar jag inte…

  2. Allt blir ju så mycket godare när det är grillat!
    Majs och sparris är höjdare på grillen, mums!
    Nu vet jag nog vad det blir för mat ikväll.. grillat 😀 haha tack för inspirationen

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration