Grillat

Grilltips!

Här kommer två prima grilltips från grillmeistern Olof; skorstenständare och grilltermometer! Båda kommer från Weber-avdelningen inne på Bauhaus, Olof var där häromsöndagen och hade orgie bland grillprylarna. Han har beställt en rök till grillen på nätet, från någon hemsida. Den heter Smokenator, och Olof är hysteriskt pepp på att få testa den. Än så länge har detta inte hänt (han fick hem den häromdagen), men nu har han i alla fall köpt sig en skorstenständare och en lite finare termometer som vi hoppas ska hålla lite längre än de vi brukar köpa på ICA gör. 
Skorstenständaren fungerar som så att man häller ner sina kolbitar eller briketter i den, och tänder på. Olof brukar lägga några kolbitar i botten på skorstenen, och sedan briketter ovanpå. Kolen antänds ju snabbare, och det är i botten som man tänder på. (Man får med instruktioner när man köper en skorstenständare.) Det går fort att få jämn glöd på bitarna, och när man är nöjd med dem rasslar man ner dem i grillen. Sen är det bara att köra! Vad som är trevligt med det här är att man slipper hålla på med tändvätska, och det kan ju vara skönt att slippa, av flera olika skäl.

Varför en stektermometer är bra kräver ingen vidare förklaring. Genomstekt nötkött är en hädelse, precis som rött griskött kan bli en väldigt jobbig historia. Den här är dessutom trådlös, och man kan ta med sig enheten in om man till exempel står inne i köket och förbereder tillbehör. Mycket praktiskt. 

2 mars, 2014

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration