Grönpepparbiffar
Grönpeppar är underskattat och används alldeles för sällan i svenska maträtter. I Spanien till exempel innehåller var och varannan biff med självaktning en hel del grönpepparflås. Det här receptet kommer från Min goda sida, men vi har förenklat det lite. (Enbart för att vi inte läste receptet ordentligt och gjorde fel, men det blev bra ändå. 🙂 Läs originalreceptet här. Receptet är till 4 portioner:
Biffar:
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
100 g philadelphiaost
2 tsk krossad grönpeppar
Grönpepparsås:
en halv gul lök
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde 🙂
2 tsk krossad grönpeppar
1 msk maizena
lite soja
Blanda alla ingredienserna till biffarna och forma till biffar som du steker i smör. Till såsen: hacka löken och fräs den i lite smör. Häll på vatten och smula i köttbuljongtärningen och låt koka i ca 5 min. Häll i grädden, krossad grönpeppar och maizena, och låt koka upp tills det tjocknat något. Servera med rårakor eller kokt potatis.
12 november, 2009
Åh vilken fin och härlig och inspirerande blogg, och vilka SJUKT snygga bilder. Men – aha! – här såg jag också att din man är fotograf, är det månne denne man som plåtar?
Denna blogg ska jag genast börja följa och provlaga och STJÄLA av MOHA HA HAha ha ha!
Kram kära kollega från Husmorsornas Emma
Grönpeppar är verkligen en krydda som man lätt glömmer bort. Synd för den är så god. Vi gjorde faktiskt en pastarätt med biff och grönpeppar häromdagen, men det var nog enda användningen av kryddan i år. Måste bli ändring! Den idé lät mycket bra.
Tycker fröken Dill
ska jag laga idag, fast utan philadephiaost för det har jag ingen. Man tager vad man haver… Tack för inspiration!