Andra Efterrätter Glass

Hallonglass med lakritsrippel och maräng

Receptet på den här jättegoda glassen hittade jag i en folder som kom tillsammans med förra numret av Allt om Mat. Supergod är den, inte för söt, inte för salt, utan alldeles lagom och helt underbar! Glassen tog slut fort, och räckte till 7 stora portioner.

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
4 krossade turkisk peppar-karameller (jag tog 6 st)

Mosa hallonen och sila sedan bort kärnorna, ställ åt sidan. Vispa grädden i en bunke, vispa äggulorna med florsocker och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda sedan grädde med äggsmet och silade hallon. Rör ner de krossade marängerna i smeten, men spara några till garnering. Krossa turkisk peppar-karamellerna, och varva glassmeten med lakritskrosset när du häller det i en frysbar form. Frys i minst 5 timmar. Vid servering, strö över lite hackad maräng och gärna lite lakritskross.
24 juli, 2010

19 kommentarer

 1. Jag är fortfarande i något slags matkoma efter kvällens middag… men det hindrar mig inte från att vilja smaka denna hallonglassen. 🙂 Vilken underbar kombination av hallon, lakrits och söta maränger. Jag måste prova!

 2. Vilken annorlunda smak kombination….wow.

  Kolla tävlingen på min blogg som pågår just nu i bara en vecka! Massa bakformar och strössel!

  Bakpassion.blogg.se

 3. Gott med glass. 🙂

  Du får prova o baka morotskakan nån gång, receptet under rubriken LCHF. Ja jag har länka dit receptet finns menar jag. 😉
  Funderar på att baka en ostkaka ikväll o äta med hallon.

 4. Ojj vad gott! Jag har aldrig gjort hemlagat glass eftersom man alltid behöver en glassmaskin, men det här är ju perfekt. Det kanske lönar sig att testa?
  Kolla gärna in min blogg där jag skriver om träning men också sätter in en massa recept.
  Kram, Gympafantasten

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration