Hallonglass med lakritsrippel och maräng
Receptet på den här jättegoda glassen hittade jag i en folder som kom tillsammans med förra numret av Allt om Mat. Supergod är den, inte för söt, inte för salt, utan alldeles lagom och helt underbar! Glassen tog slut fort, och räckte till 7 stora portioner.
300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
4 krossade turkisk peppar-karameller (jag tog 6 st)
Mosa hallonen och sila sedan bort kärnorna, ställ åt sidan. Vispa grädden i en bunke, vispa äggulorna med florsocker och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda sedan grädde med äggsmet och silade hallon. Rör ner de krossade marängerna i smeten, men spara några till garnering. Krossa turkisk peppar-karamellerna, och varva glassmeten med lakritskrosset när du häller det i en frysbar form. Frys i minst 5 timmar. Vid servering, strö över lite hackad maräng och gärna lite lakritskross.
Tobbe
24 juli, 2010 at 3:57 e mNy tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153
Kristin
24 juli, 2010 at 4:49 e mÅhh den här glassen verkar vara något för mig, jag älskar kombinationen hallon&lakrits!
Erika - Bakglädje
24 juli, 2010 at 6:02 e mDen tidningen har ju jag… det receptet missade jag helt. De kanske inte presenterade glassen lika bra som du.
Fridas kök
24 juli, 2010 at 7:52 e mJag är fortfarande i något slags matkoma efter kvällens middag… men det hindrar mig inte från att vilja smaka denna hallonglassen. 🙂 Vilken underbar kombination av hallon, lakrits och söta maränger. Jag måste prova!
Remsan
25 juli, 2010 at 1:17 f mHallon och lakrits är så gott ihop. Kan tänka mig att det blev en perfekt smaksättning på glassen.
Cupcakesfluffan
25 juli, 2010 at 5:35 f mLåter farligt gott, hallon och lakrits låter som en perfekt smakkombination ihop
Emma
25 juli, 2010 at 8:40 f mSom många redan har sagt, hallon och lakrits tillsammans mmm 🙂
Mona
25 juli, 2010 at 12:49 e mVilken annorlunda smak kombination….wow.
Kolla tävlingen på min blogg som pågår just nu i bara en vecka! Massa bakformar och strössel!
Bakpassion.blogg.se
junitjej
25 juli, 2010 at 12:49 e mÅh, så sugen jag blev på det här!
Elin Markusson
25 juli, 2010 at 3:48 e mGott med glass. 🙂
Du får prova o baka morotskakan nån gång, receptet under rubriken LCHF. Ja jag har länka dit receptet finns menar jag. 😉
Funderar på att baka en ostkaka ikväll o äta med hallon.
Angelica
25 juli, 2010 at 5:00 e mSV: DU MÅSTE åka till Söderköping och äta glass i stora lass på Smultronstället. Do it! Gör det! Genast 😉
sockerrus
25 juli, 2010 at 9:09 e mShit vad gott det där lät =) Vill testa.. genast! 😉
/Lisa – Sockerrus
Andrea
26 juli, 2010 at 11:25 f mOjj vad gott! Jag har aldrig gjort hemlagat glass eftersom man alltid behöver en glassmaskin, men det här är ju perfekt. Det kanske lönar sig att testa?
Kolla gärna in min blogg där jag skriver om träning men också sätter in en massa recept.
Kram, Gympafantasten
Annica - annicake
26 juli, 2010 at 5:53 e mMmmm! vad gott detta lät! Förstår att den tog slut snabbt! 🙂
k
27 juli, 2010 at 2:19 f mLåter farligt gott=måste testas.Lite som de där hallon lakrits karamellerna som är så himla goda…
Ias matblogg!
27 juli, 2010 at 8:04 f mGud så gott!! Hallon och lakrits – yummy! O jättehärlig/fin bild (som vanligt :)) !
Hallon & Blåbär
27 juli, 2010 at 8:22 f mSå läckert det låter. Får jag spara och testa i nya glassmaskinen.
Ha en bra dag!
Sandra
27 juli, 2010 at 9:02 f mÅh så gott! Har precis tänkt göra just kombon hallon och lakrits! Fast glass både och! Mums!
I Nadjas kök
31 juli, 2010 at 6:17 e mjag har sneglat på detta recept och måste nu absolut prova den.