Andra, Efterrätter, Glass

Hallonglass med lakritsrippel och maräng

Receptet på den här jättegoda glassen hittade jag i en folder som kom tillsammans med förra numret av Allt om Mat. Supergod är den, inte för söt, inte för salt, utan alldeles lagom och helt underbar! Glassen tog slut fort, och räckte till 7 stora portioner.

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
4 krossade turkisk peppar-karameller (jag tog 6 st)

Mosa hallonen och sila sedan bort kärnorna, ställ åt sidan. Vispa grädden i en bunke, vispa äggulorna med florsocker och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda sedan grädde med äggsmet och silade hallon. Rör ner de krossade marängerna i smeten, men spara några till garnering. Krossa turkisk peppar-karamellerna, och varva glassmeten med lakritskrosset när du häller det i en frysbar form. Frys i minst 5 timmar. Vid servering, strö över lite hackad maräng och gärna lite lakritskross.

19 Kommentar

  1. Kristin

    24 juli, 2010 at 4:49 e m

    Åhh den här glassen verkar vara något för mig, jag älskar kombinationen hallon&lakrits!

  2. Erika - Bakglädje

    24 juli, 2010 at 6:02 e m

    Den tidningen har ju jag… det receptet missade jag helt. De kanske inte presenterade glassen lika bra som du.

  3. Fridas kök

    24 juli, 2010 at 7:52 e m

    Jag är fortfarande i något slags matkoma efter kvällens middag… men det hindrar mig inte från att vilja smaka denna hallonglassen. 🙂 Vilken underbar kombination av hallon, lakrits och söta maränger. Jag måste prova!

  4. Remsan

    25 juli, 2010 at 1:17 f m

    Hallon och lakrits är så gott ihop. Kan tänka mig att det blev en perfekt smaksättning på glassen.

  5. Cupcakesfluffan

    25 juli, 2010 at 5:35 f m

    Låter farligt gott, hallon och lakrits låter som en perfekt smakkombination ihop

  6. Emma

    25 juli, 2010 at 8:40 f m

    Som många redan har sagt, hallon och lakrits tillsammans mmm 🙂

  7. Mona

    25 juli, 2010 at 12:49 e m

    Vilken annorlunda smak kombination….wow.

    Kolla tävlingen på min blogg som pågår just nu i bara en vecka! Massa bakformar och strössel!

    Bakpassion.blogg.se

  8. junitjej

    25 juli, 2010 at 12:49 e m

    Åh, så sugen jag blev på det här!

  9. Elin Markusson

    25 juli, 2010 at 3:48 e m

    Gott med glass. 🙂

    Du får prova o baka morotskakan nån gång, receptet under rubriken LCHF. Ja jag har länka dit receptet finns menar jag. 😉
    Funderar på att baka en ostkaka ikväll o äta med hallon.

  10. Angelica

    25 juli, 2010 at 5:00 e m

    SV: DU MÅSTE åka till Söderköping och äta glass i stora lass på Smultronstället. Do it! Gör det! Genast 😉

  11. sockerrus

    25 juli, 2010 at 9:09 e m

    Shit vad gott det där lät =) Vill testa.. genast! 😉

    /Lisa – Sockerrus

  12. Andrea

    26 juli, 2010 at 11:25 f m

    Ojj vad gott! Jag har aldrig gjort hemlagat glass eftersom man alltid behöver en glassmaskin, men det här är ju perfekt. Det kanske lönar sig att testa?
    Kolla gärna in min blogg där jag skriver om träning men också sätter in en massa recept.
    Kram, Gympafantasten

  13. Annica - annicake

    26 juli, 2010 at 5:53 e m

    Mmmm! vad gott detta lät! Förstår att den tog slut snabbt! 🙂

  14. k

    27 juli, 2010 at 2:19 f m

    Låter farligt gott=måste testas.Lite som de där hallon lakrits karamellerna som är så himla goda…

  15. Ias matblogg!

    27 juli, 2010 at 8:04 f m

    Gud så gott!! Hallon och lakrits – yummy! O jättehärlig/fin bild (som vanligt :)) !

  16. Hallon & Blåbär

    27 juli, 2010 at 8:22 f m

    Så läckert det låter. Får jag spara och testa i nya glassmaskinen.

    Ha en bra dag!

  17. Sandra

    27 juli, 2010 at 9:02 f m

    Åh så gott! Har precis tänkt göra just kombon hallon och lakrits! Fast glass både och! Mums!

  18. I Nadjas kök

    31 juli, 2010 at 6:17 e m

    jag har sneglat på detta recept och måste nu absolut prova den.

Lämna en kommentar