Andra, Paj efterrätt

Hallonpannacottapaj!

Häromdagen på jobbet åt vi hallonpannacottapaj som jag bakat ur “Sommarens Söta”. Himla bra kakbok för övrigt, man kan lite på att författarsystrarna Eisenmans recept alltid är härligt onyttiga! Det här behövs till pajen:

12 digestivekex

75 g smält smör
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
ev. färska bär till garnering

Kör digestivekexen i en matberedare med det smälta smöret, och tryck sedan ut massan i en form med avtagbara kanter och ställ in i kylen. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten. Sjud grädde och socker i en kastrull. Ta upp de tre gelatinbladen och vispa ner dem, låt blandningen svalna lite. Mixa hallonen med t ex en stavmixer. Vispa ner dem och även philadelphiaosten i gräddsmeten, och häll i allting i pajskalet. Låt stå i kylen tills blandningen stelnar, ca fyra timmar, eller över natten. Garnera gärna med jordgubbar och hallon.

3 Kommentar

  1. Anonym

    1 oktober, 2009 at 12:34 e m

    Jag kan gå i god på att den var underbart god!
    Och dessutom otroligt kalorifattig…………eller inte :- )

  2. Anonym

    10 oktober, 2009 at 7:38 f m

    Den ser lika god ut som den lingonparfe som är helt underbart god som jag har förmånen att få äta som Helena har gjort.
    Svärmor

  3. Annika

    22 november, 2009 at 7:21 e m

    Mmm, vad gott det lät! Pannacotta är ju typ det bästa som finns! Har tänkt önska mig den receptboken i julklapp. Verkar vara värt det…!

Lämna en kommentar