Andra Reportage

Helenas Kök – julens desserter

Idag är det återigen dags för Helenas Kök i dagstidningen Barometern. Den här gången handlar det om julens desserter med tonvikt på tacksamma recept som är enkla att förbereda innan, och i krönikan delar jag med mig av lite olika värdinnetips.

Har ni inte testat saffransglassen än – gör det snarast! Så få ingredienser, men så gott!

Ett värdinnetips i sann Martha Stewart-anda, som inte är det minsta matrelaterat, är badrumsblomman, något som jag själv ofta glömmer bort men som min rara syster alltid ser till att fixa åt mig. Hon är ju som bekant grym på blomsterarrangemang, och ser alltid till att göra några extra små buketter att ställa in i badrummen. Kalla mig lättroad, men jag kan inte låta bli att tycka att det är extra trevligt när man är bortbjuden och värden/värdinnan har pyntat lite extra i badrummet.

När vi ändå är inne på värdinnetips – mormors bok Värdinnans ABC från 1930-talet är en riktig klassiker. Här avhandlas hur man hittar rätt umgänge, vad ens tjänstefolk ska ha på sig på bjudningen och hur man tackar för senast. Inga användbara tips, med andra ord, men väldigt rolig att läsa!

17 december, 2011

6 kommentarer

 1. ABC-boken finns i vår bokhylla också, vi gillar gamla kok/vett o etikett-böcker skarpt båda två.
  Att lägga fina stenar i handfatet på toa är också ett fint tips, det ser mycket trevligare ut än proppen som sitter där:)

 2. Du är så duktig vännen!
  Pynta på toaletten… Hm… Jag som knappt kan dekorera bordet vi ska äta middagen vid 😀 Kanske borde införskaffa mig en bok i hur man pyntar innan gästerna kommer. Din syster borde förresten ge ut en bok med alla sina fina dekorationstips!

 3. Nu har jag gjort ditt recept på lakritskolor! Dem blev goda men låångt ifrån lika fina som dina 😉 haha, det där med chokladdoppet gick inte så bra.
  God Jul!
  Kram Anna Eriksson

 4. Så kul att läsa och du, så bra med lite värdinnetips! 🙂 Fin blomsterbukett din syster gjort!

  Innan jag träffade maken pyntades det aldrig i mitt badrum kan jag lova… men nu har det blivit ändring på det. Finns både fina ljus som vi tänder (som luktar gott praktiskt just på en toalett!) och även fina växter pryder badrummet! Halleluja for the man!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration