Andra Café och fika

Helgfika

Härligt med helg, hörni! På agendan den här helgen står lövrensning och födelsedagsmiddag för syrran. 36 år blir hon den här gången. Jag ska svänga ihop en mjölkfri pavlovatårta under eftermiddagen, det ska bli spännande att se hur den smakar. Jag äter fortfarande mjölkfritt eftersom Lily får problem av mjölkrodukter. Men jag hoppas att det växer bort sen.

De här bilderna tog vi sist vi var på StrandNära och helgfikade. De har ju fikaöppet på helger året runt numera, från kl 12-17 tror jag att det är. Här sitter jag med en mjölkfri morotskakemuffins och ser allmänt långhårig och smygtrött ut.

Lily har faktiskt också ganska mycket hår. Jag antar att det finns bra hårgener i familjen, speciellt om man ser till hennes far. Han lär inte bli tunnhårig förrän han blir riktigt gammal, skulle jag tro. Jag glömmer aldrig när vi besökte ett par vänner en helg, och herrn i huset blängde på Olof över kaffekoppens kant och muttrade ”Jag skulle kunna ge en årslön för din hårväxt”. 

De har ju byggt ut shopen inne på StrandNära, så när vi var där på dopet passade syrran på att shoppa sig en av klänningarna till höger. Själva får vi ta och fylla på förrådet av ekologisk babyolja nästa gång vi åker dit. Familjens fyrbenta lilla medlem (som också har en väldigt bra hårväxt trots att de flesta hårstråna ligger på soffan och mattan) tycker för övrigt att det är mumma med babyolja, han försöker slicka på våra händer när vi ska smörja in bebisen efter att ha badat henne. Och så gillar han att städa upp när hon har kräkts också. Ibland hinner jag inte torka upp innan han är där på snabba små tassar och hinner före. Man kan knappast beskylla honom för att vara en finsmakare.

15 november, 2014

10 kommentarer

 1. Vilka underbara fikaställen ni har hos er. Tur att det finns mjölkfritt så du kan få gotta dig lite 🙂 Sen är du lika vacker som vanligt,ser inte alls smygtrött ut 🙂
  Eran lilla Lilly ser ut som en liten docka,så söt! Min syster har fått tvillingar så just nu är jag en stolt moster och älskar dessa små älsklingstrollen.
  Njut av varje dag för tiden går så fort och rätt som det är så är dom stora <3 Kram Lenita

  1. Tack Lenita, du är så gullig! Jo, Lily är en riktig liten raring, och hon gillar att fika precis som sina föräldrar. Grattsi till att du blivit moster, vad roligt! Stor kram!

 2. Åh Strandnära….! Ett favoritställe. Fantastiskt att äta där på sommaren och fika nu på hösten. Försöker att alltid få till ett besök när jag är på ön.
  Ni är så fina hela familjen 🙂

 3. Nu har vi ätit din chiligryta,(eller snarare min, det var ju jag som gjorde den!) Och den blev så himla god! Hela familjen älskade den! Kul med riktigt ambitiöst matlagningsprojekt emellanåt!

  Tack för din fina blogg och dina goda recept!
  Eva

  1. Hej Eva! Vad roligt att du testat chiligrytan, och att den gick hem! Jag har faktiskt inte gjort den på ett helt år, jag får nog ha den som söndagsprojekt snart! 🙂 Kram!

 4. För alla som har problem med ägg och mjölk har det kommit en ny bibel, eller fler skall jag nog säga, fantiastika Karolina Tegelaar har gjort flera böcker med fantastiska recept på ägg o mjölkfria bakverk. titta på http://www.kakboken.se
  jag önskar så att den funnits när mina barn var små och inte tålde någonting.

 5. Skulle nog också kunna ge en årslön för antingen Olofs hårväxt (på huvudet då..hum hum) eller din!! Fy fasiken alltså vad den där tösabiten kommer få vackert hår! Älskar hennes tuss, gobiten, och med det där leendet kommer man långt i livet. Så det så. 😛

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration