Helgmenyer

Helgmeny i maj

Festmeny maj vårNu kör vi igång en ny kategori här på bloggen – Helgmenyer! En komplett festmåltid med välkomstdrink, förrätt, huvudrätt och efterrätt som passar månaden vi befinner oss i och som smakar fint i säsong. Perfekt att servera en lördag! I läsarundersökningen i början av året som flera hundra av er svarade på, var ett av era tydligaste önskemål att få mer tips på festmat, och gärna i form av kompletta menyer. Så nu kör vi!

Vit SangriaVi börjar med välkomstdrinken. Det är alltid herrans trevligt att få sig en välkomstdrink när man är bortbjuden. Den här vita sangrian är toppen vilken månad som helst, och speciellt under vår- och sommarhalvåret, och lämpar sig även till stora fester.

Getostkräm i snapsglasNär drinken är uppdrucken och det är dags att sätta sig till bords är det bara att plocka fram de här små snapsglasen med getostkräm, hasselnötter och sparrisknopp. Det är en ganska liten förrätt, men den är god och mäktig, och man vill ju inte bli mätt för tidigt, därav de små portionerna.

lammfärsbiffar rosmarin citronTill huvudrätt blir det lammfärsbiffar med smak av citron och rosmarin. De serveras förslagsvis med potatis och den här goda getoströran.

rabarberkompott glass marängI maj är det rabarber som gäller på dessertbordet, och den här desserten med vaniljglass, rabarberkompott och marängtopp är en fräsch avslutning på menyn. Orkar du inte tjafsa med marängen? Skit i den då, och ersätt den mot lite kaksmulor istället. Blir perfekt det med!

4 maj, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Du kanske också gillar...

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration