Andra Utflykt

Hemma från Köpenhamn!

Hallå ute i stugorna! Nu är jag tillbaka efter en hyvens nostalgihelg i Köpenhamn och Skåne, där jag varit tillsammans med min kompis. När hon fortfarande bodde hemma för många år sedan brukade jag ta tåget från Kalmar ner till Lund och hälsa på i hennes föräldrahem, och på lördagen brukade vi alltid ta tåget över bron till Köpenhamn och flanera på Ströget. Den här helgen har därför gått helt och hållet i gamla tiders tecken, och vi har blivit rejält bortskämda med hennes mammas goda mat. Köpenhamn var som vanligt alldeles ypperligt trevligt, och med mycket generösa reor. 70% udsalg tackar man ju inte nej till. Jag har druckit varm sjokolade med flöööödeskum och gått runt och bräkt på imiterad danska. Mycket dejligt!

Vi besökte de sedvanliga stoppen som Illum, Royal Copenhagen, Magasin du Nord och flertalet andra butiker längs med Strögets sidogator. Innan hemfärden igår tvingade jag med min kompis till Ilva (hur kan jag aldrig ha besökt en Ilva-butik förut?) och hittade (ytterligare) en ljuslykta till samlingen. Jojo.
21 januari, 2013

5 kommentarer

 1. Härligt med en tripp till Köpenhamn. Jag vet inte när jag var i Köpenhamn senast. Galet länge sedan. Det var nog när Berra och jag precis träffats och vi åkte dit i hans Volvo 240 och sov över i bagageutrymmet… Fast det var rymligt 🙂

 2. Ja den som inte älskar Köpenhamn är nog lite koko, för att använda ett uttryck som dottern använder;-)
  Ser helt klart ut som en synnerligen trevlig helg!
  Och ljuslyktor kan man inte ha för många av, så ääääär det bara;-)
  Kram Anna

 3. Jag och Lars förlovade oss i Copenhavn, för mååånga år sedan. Mys på hög nivå. Uteserveringarna vid Nyhavn i oktober var kanoners.

  Härligt med små weekendresor. Små ljusglimtar i den annars så tråkiga perioden.

  Kram kram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration