Andra

Hemmafix inför påsken

När jag kom hem från jobbet idag för några timmar sedan passade jag på att njuta av vårsolen i altantrappen i sällskap av senaste numret av Lantliv, en kopp té och Bally som låg som en ihoprullad kringla vid mina fötter. Underbart! Sedan satte jag fart och började göra lite påskfint i huset. Jag har knipsat in tacksam forsythia och hängt upp pinnkransar på skåpen.

Och så har jag tagit ner syrrans gamla Marimekko-gardiner som jag snott av henne och satt upp de jag köpte i Göteborg häromveckan. Annars är det himla bra att bara överta gardinerna som syrran sytt när hon är trött på dem, vilket hon sällan ens hinner bli innan jag norpar dem. Men de här nya älskar jag, de är krispigt vita och gör köket ljust och fint! Det var till och med så att jag slog på stort och strök dem. Jag hatar att stryka, jag gör det ytterst sällan eftersom det alltid slutar i brännskador, precis som när jag är i köket. Den här gången brände jag mig bara en gång, till skillnad från när jag strök julgardinerna och satte ner strykjärnet rakt över hela handryggen så att det fräste till riktigt duktigt. Är huvudet dumt får kroppen lida.

Och så har vi en close up på strykjärnet också! Vårt förra strykjärn utvecklade den oförnäma egenskapen att kortsluta hela huset när det användes, så mormor har lånat ut sitt gamla retrostrykjärn till mig. Jag måste säga att det är det bästa strykjärnet jag haft.

Upp med nya gardiner! Snart ska jag fortsätta med mitt husliga fixande, men just nu finns det kex med ost som hägrar i köket. Önskar er en riktigt härlig start på påskhelgen!

7 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  5 april, 2012 at 3:41 e m

  Så härligt fint det blir, påskat och klart då alltså.
  Här har det sytts nya köksgardiner idag, fast mönstret som är på är inte riktigt din favorit misstänker vi:)
  Kommer snart på bild så du förstår vad vi menar…

  En riktigt glad påsk till er alla tre,
  kram.

 2. MARCO PASHA

  5 april, 2012 at 4:26 e m

  BLESSED EASTER AND HAPPY SPRING TO YOU AND YOUR FAMILY

 3. Frostrosor

  5 april, 2012 at 5:39 e m

  Underbart och härligt med påskförberedelserna! Jag hann med det redan förra helgen och nu myser vi och pysslar med det ätbara! Ha en fin helg! 🙂

 4. Allt och/eller Inget

  5 april, 2012 at 7:22 e m

  Visst är det något särskilt med att sitta på trappen i solen. Jag visade vår platsgjutna trapp häromdagen och skev också om hur jag gillar att sitta där i morgonsolen. Många såna dagar längtar man efter nu!

  Vilket fint strykjärn! Man riktigt ser hur slätt det stryker, det var rejäla saker förr.

  Hoppas du får en härlig helg!
  Kram Linda

 5. Marija

  5 april, 2012 at 8:12 e m

  glad påsk kopis!! Hälsa alla!

 6. Ekenäsliv

  6 april, 2012 at 8:03 f m

  Ha ha, jag ÄLSKAR att stryka!! Vägrar hänga in något i garderoben som inte är struket;)
  Önskar dig och familjen en härlig påsk!!
  Ät massa godis, det ska jag iaf:)
  Kram Anna

 7. Lenita från Bohuslän

  6 april, 2012 at 10:36 f m

  Glad Påsk på dig och hela familjen! Oj,vad du fixar och trixar:-) Blir så påskafint! Just nu har det börjat drösa ner snöblandat här på backen 🙁 Usch,fy säger jag! Hoppas att ni har det lite vårigare hos er. Påskkramar från mig <3

Lämna en kommentar