Andra, Frukost

Hemmagjord müsli

När jag ska göra müsli gör jag alltid enligt det här receptet. En fin burk müsli med ett piffigt snöre kring är en jättebra gå bort-present! Det enda tråkiga är att müslin tar slut så fort här hemma, Olof äter müsli som om det vore hans jobb. Till en plåt müsli behövs följande:

4 dl rågflingor
7 dl havregryn
1 vaniljstång
1,5 dl solroskärnor
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl linfrö
0,5 dl råsocker
1 stor näve hackade, blandade nötter
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1,5 dl vatten
0,75 dl rapsolja
1,5 dl russin
Hacka nötterna, skåra vaniljstången och skrapa ur fröna, och blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke, allt utom russin, vatten och rapsolja. Låt gärna vaniljstången ligga kvar. Smör en långpanna med lite rapsolja, och strö ut müsliblandningen. Rör ihop vatten och rapsolja, och häll över müslin. Krama in vätskan med händerna, (det gör inget om det blir klumpar!) och sätt sedan in plåten i mitten av ugnen på 175C i 30 min. Rör runt med en stekspade i müslin var 10:e minut. Blanda i russinen när müslin svalnat.

7 Kommentar

  1. Erika - Bakglädje

    3 juli, 2010 at 12:04 e m

    Gott med müsli. Jättefin bild.

  2. Cupcakesfluffan

    4 juli, 2010 at 5:05 f m

    Låter som en god musli, skall testa det någon dag, fast utan russin 🙂

  3. charlotta

    4 juli, 2010 at 7:43 e m

    vad bra med ett recept på müsli, jag har tänkt göra det hur länge som helst! låter fantastiskt gott, dessutom. mm.

  4. Sabina

    9 juli, 2010 at 2:44 e m

    Det var ett bra múslirecept ^^

  5. Anna Katja Hesthamar

    5 oktober, 2010 at 6:06 e m

    Jeg holder på å lage muslien din nå, men jeg har min egen lille vri med fiken og tranbær, paranøtter, pekannøtter og mandler! Og i stedet for råsukker hadde jeg tilsvarende mengde lønnesirup. Fantastisk godt 😀

    Hilsen Katja

  6. Isflingan

    19 juni, 2016 at 9:36 f m

    Gjorde din musli häromdagen, slängde i lite extra torkad frukt och gav sen bort i födelsedagspresent. Blev mycket mycket uppskattat! Och det bästa är att satsen blev så stor att det även blev en del kvar till mig 🙂

    1. Helena

      6 juli, 2016 at 10:53 f m

      Alltså jag har inte gjort müsli på evigheter! Vilken tur att du kommenterade här och påminde mig! Det är ju supergott sommartid, till lite kall vaniljyoghurt och färska, nyplockade bär.

Lämna en kommentar