Andra Frukost

Hemmagjord müsli

När jag ska göra müsli gör jag alltid enligt det här receptet. En fin burk müsli med ett piffigt snöre kring är en jättebra gå bort-present! Det enda tråkiga är att müslin tar slut så fort här hemma, Olof äter müsli som om det vore hans jobb. Till en plåt müsli behövs följande:

4 dl rågflingor
7 dl havregryn
1 vaniljstång
1,5 dl solroskärnor
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl linfrö
0,5 dl råsocker
1 stor näve hackade, blandade nötter
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1,5 dl vatten
0,75 dl rapsolja
1,5 dl russin
Hacka nötterna, skåra vaniljstången och skrapa ur fröna, och blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke, allt utom russin, vatten och rapsolja. Låt gärna vaniljstången ligga kvar. Smör en långpanna med lite rapsolja, och strö ut müsliblandningen. Rör ihop vatten och rapsolja, och häll över müslin. Krama in vätskan med händerna, (det gör inget om det blir klumpar!) och sätt sedan in plåten i mitten av ugnen på 175C i 30 min. Rör runt med en stekspade i müslin var 10:e minut. Blanda i russinen när müslin svalnat.
3 juli, 2010

7 kommentarer

  1. Jeg holder på å lage muslien din nå, men jeg har min egen lille vri med fiken og tranbær, paranøtter, pekannøtter og mandler! Og i stedet for råsukker hadde jeg tilsvarende mengde lønnesirup. Fantastisk godt 😀

    Hilsen Katja

  2. Gjorde din musli häromdagen, slängde i lite extra torkad frukt och gav sen bort i födelsedagspresent. Blev mycket mycket uppskattat! Och det bästa är att satsen blev så stor att det även blev en del kvar till mig 🙂

    1. Alltså jag har inte gjort müsli på evigheter! Vilken tur att du kommenterade här och påminde mig! Det är ju supergott sommartid, till lite kall vaniljyoghurt och färska, nyplockade bär.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration