Andra

Hemmalördag med plockmat

Ikväll äter vi det här till middag – några skivor salami med ost, kex och marmelad, och varsitt glas rödvin till det. På helgerna brukar vi äta middag efter att Lily har lagt sig, det blir lugnare för alla, och något mer gynnsamt för Ballys figur. Men jag misstänker att han säkerligen lär lyckas tigga till sig en och annan skiva salami under plockmiddagen framför Netflix i afton. Han går direkt till den svaga länken där det brukar ges utdelning – husse. Matte däremot är en sniken skata som inte bjuder nämnvärda mängder från sin tallrik.

Jag har dessutom varit sniken med blogginlägg härinne på sistone, och det ber jag om ursäkt för. Det har inte funnits mycket tid att blogga på sistone, när Lily har somnat om kvällarna har jag oftast något reportage jag skriver på som ska lämnas in. Det har blivit mer på skrivarfronten på sistone, och allting jag skriver är inte sådant som kan läggas upp här på bloggen, därför ser ni inte allt här. Men jag har inte glömt bort er! Och jag finns ju på instagram, där försöker jag vara lite mer aktiv och lägga ut något varje dag. Eller nästan, i alla fall. Jag hoppas i alla fall på skärpning på båda fronterna.

Men annars då? Annars är allt bara fint. Lily springer omkring och tjoar här hemma, det är mycket häst just nu. Häst och katt och mjaou och voff voff voff. Igår försökte Olof ha en fotostund med henne vid Kalmar Slott när jag var på jobbet och smorde kråset med indisk fredagslunch på stan, men hon hade tydligen bara sprungit ifrån honom hela tiden och skrattat. Idag har han träningsvärk och gräsfläckar på byxorna. Just nu steker han pannkakor med Bally runt fötterna, och jag njuter av en härlig helg hemma utan några måsten. Inte för att vi har så många måsten nuförtiden, vår vardag ser ganska annorlunda ut mot vad den gjorde för ett par år sedan. Då var vi sällan hemma på helgerna och alla dagar var alltid fullbokade, nu är vi istället hemma och gör saker med Lily och fixar på huset och i trädgården när hon sover middag. Och det är hur skönt som helst. Det skålar vi för, tycker jag. Trevlig lördagkväll på er!

17 oktober, 2015

3 kommentarer

  1. Älskar plock till middag! 🙂 Det blev mycket av den varan när vi var i Italien. Dels för att det finns goda skinkor och ostar där, men också för att det var så fruktansvärt varmt att man inte pallade att laga mat… Ha det bra! Hälsningar från Kroatien

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration