Andra

Hemmasöndag

Idag har vi haft en lugn och skön hemmasöndag. Efter att ha ätit våra sedvanliga söndagscroissanter till frukost (man är ju vanemänniska) satte jag mig ner och skrev klart ett av mina matreportage. Sedan väntade hundpromenad med en taggad liten hund.

Vädret är ett typiskt marsväder, även fast det är februari. Snön är på god väg att smälta bort, och det har varit 6 grader varmt. Varmare än en tidig morgon i början av juni, skulle man kunna säga.

Men det är inte utan att man får lite vårkänslor när man går en runda i trädgården där hemma; det är fullt av vintergäck och snödroppar, som alla inger hopp om att en varmare och ljusare tid är nära.

Till lunch idag åt vi rester från gårdagens experimentmiddag som vi bjöd över våra vänner på. Olof lagade enchiladas på egenbakta tortillabröd, med en fyllning som bestod av högrev i sås som fått koka ett par timmar. Till det åt vi en god guacamole med en ansenlig mängd vitlök i.

Nu har vi tänt en brasa, och kvällens sista timmar misstänker jag kommer att tillbringas i soffan framför TV:n. En riktigt lugn och skön söndag, med andra ord. Hoppas att ni också har fått en bra avslutning på veckan!

9 februari, 2014

14 kommentarer

 1. Gott, gott och gott, så tycker jag om det du nämnt i inlägget. Köpte ju hem croissanter, men lchf tillåter ju inte det… Så nu ligger de in frysen och "skräpar". Högrev kan jag äta dock, massor av det!

  Kram kram

 2. Låter som en söndag helt i vår stil och smak, ja förutom Bally då… ja han är ju helt i vår smak han också men inte här alltså:)
  Men visst är våren här, i alla fall just nu, det är blåa himlar och solsken så långt ögonen når. Ljuvligt är vad det är, ljuvligt!

  Kramar till er alla tre

  1. Bally är i ALLAS smak. Tycker han själv i alla fall, den lille svans-shamanen. Hemmasöndagar är de allra bästa! Jag misstänker att vi är ganska lika. 😉 Kram på er!

 3. Hej på dig!
  Råkade hitta hit till din blogg av en slump och oj vad glad jag blev – en blogg skriven av någon som bor på Öland, och dessutom visar fantastiska bilder på denna vackra ö! Min man och jag har varit på Öland 2 ggr, nu senast förra sommaren, och det kommer garanterat att bli många fler besök, eftersom vi förälskat oss upp över öronen i den fantastiska ön. Ja, så mycket att vi faktiskt skulle kunna tänka oss att bo där, om det bara var möjligt… Jag ler igenkännande när du skriver om ställen där vi varit och visar bilder, nästan så man får en liten tår i ögonvrån eftersom det får mig att längta tillbaka till Öland så mycket. Oj vad synd att jag inte hittade din blogg tidigare, inför vårt senaste Ölandsbesök, har fått MASSOR av tips på ställen jag vill besöka nästa gång! Nu vet jag var jag ska hitta tips om bra matställen, butiker, loppisar och andra ställen värda ett besök, här på din blogg! Och här kan jag alltid titta in om Ölandslängtan blir alltför stor…
  Oj, har ni redan vårblommor som tittar upp! Här får vi vänta ett bra tag ännu, men som tur var gav kölden med sig i alla fall – det enda som var bra med den var att det var andlöst vackert där ute!
  Ha det så bra! 🙂

  1. Hej, och tack för din fina kommentar! Ja, Öland är helt underbart, till och med nu när vädret är slaskigt och småkallt. Vad kul att du har hittat många tips i Ölandskategorin! Hoppas att din nästa Ölandsresa blir toppen, och att ni kan besöka några nya ställen. 🙂 Kram!

 4. Älskar söndagar då det ligger ett underbart lugn över denna dagen 🙂 Ni hade ju en fantastiskt fin söndag från frukost till sen kväll.
  Vattnades i mun på mig när jag såg er goda lunch…mumma 🙂 Blev sen jättesugen att fota när jag såg era små vackra blomster som började kika fram i trädgården…visst är livet härligt!! Kram <3

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration