Herman är utbakad!
Nu har Herman från Älmhult gått från deg till kaka, en riktigt god kaka till och med, ännu godare än jag hade trott. Förutom den söta surdegen innehåller Herman bland annat ägg, rivna äpplen, hackade nötter, choklad, kanel och lite annat. Vill man få tag i en egen Herman så finns han lite överallt, han är ju en ”man about town” som sagt. Ett tips är att fråga på Ikea i Älmhult. 😉
7 april, 2010
Så gamla herr Herman blev en god kaka! vad kul!
Jag har, trots att jag smakat gamla surdegar och tyckt de varit mkt goda, lite svårt att förstå att en gammal 25-årig deg kan vara så god som den är. Märkligt det där 🙂
Ja, det är ju inte annat än att man undrar hur killen ska smaka när han bubblat klart. Men jag pysslar om lille Herman här hemma, så på lördag ska vi kunna mumsa på honom. Och så får vi se vart han flyttar vidare .
Halloj,
Jag googlade Herman och vill man starta en egen kedja så är det 2 dl mjölk, 2,5 dl, socker, 2 dl mjöl som gäller för en grundsats. Hittade detta hos http://kardemummagumman.se/2008/11/04/herman-vanskapskaka/
Kram Marija
Kanske man ska prova sig på att testa.. har aldrig testat surdeg.. Vet knappt hur man gör. Ngn som vet en bra sida man kan läsa på lite?
jag hade smakat den kakan från min kompis det var riktigt gott!! jag gillar din bild mycket det var härligt fint!!
Vilken god kaka till du fått till av Herman. Visste inte att man kan baka kaka av surdeg.