Andra

Herman från Älmhult

För några dagar sedan fick jag den söta surdegen (hur motsägelsefullt det än låter) Herman av min syster. Herman är en kedjebrevsinspirerad surdeg som man underhåller i en sisådär 10 dagar innan man delar den i flera delar och ger till sina vänner, och sedan bakar ut den till en stor mjuk kaka som jag tror kan påminna lite om morotskaka. Den ska vara riktigt god har jag hört. Herman är en riktig gammal klassiker som har vandrat runt sedan 80-talet, ungefär som en evig ungkarl. Min syster bor i Älmhult och fick sin Herman av en jobbarkompis som själv hade stiftat sin första bekantskap med Herman 1987. Enligt min syster så har så gott som alla i Älmhult en Herman. Hans liv är en riktig såpopera. Imorgon ska han bakas ut, det blir spännande. Jag har dock varit en dålig mamma åt Herman, det första jag gjorde när jag fick honom var att dra till Stockholm i flera dagar, så min kära jobbarkompis Marija fick ta hand om honom. Fortsättning följer… 😉

1 april, 2010

6 kommentarer

  1. Herman hade jag i höstas… så jävla roligt… sen till slut blev jag trött på han*hahaa* söt som fasiken e han.. men rätt god. FAst en gång brukar dock räcka 😛

    Glad och trevlig påsk gumman!

    Kram Stina

  2. Jag har inte hört talas om Herman trots att jag är älmhultsbo. Måste ut och leta :o) Fast jag antar att han inte är något för mig som glutenintolerant.

    Glad Påsk!

  3. Tack för att du delade med dig av Herman (sötnosen)! Ska försöka pyssla om honom, men det är det där med 2-4 ggr om dagen… Bli spännande och se vad alla tycker o kakan sen. Kram och glad påsk.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration