Andra Dukning

Hortensia till dukningen

Hortensia måste vara världens tacksammaste blomma. Bara att knipsa av, sätta i någon loppisfyndad liten skål och sedan ställa på bordet. Bordsdekoration i ett nafs! Eftersom blomklasarna är så stora och runda ser de extra lyxiga ut, och gör genast dukningen mycket festligare. Vi planterade ett par hortensiaplantor förra sommaren, och i sommar har de vuxit sig riktigt stora och tacksamma. De började blomma lagom till midsommar, och har blommat med stora fina klasar ända sedan dess. Dessutom håller den länge i en vas, och när den väl bestämmer sig för att vissna gör den det med stil, för den torkar långsamt till samtidigt som den bevarar mycket av sina färgnyanser. Som ni hör är jag helt igång på hortensia, och skulle kunna göra en reklamfilm om blomklasarna i stil med Vanish fläckborttagningsmedel. Den behöver inte en massa fjäskande heller, vilket är bra med tanke på att mina blommor har en tendens att dö som flugor.
Andra tacksamma blommor att ha i trädgården som utgör fina buketter att dekorera dukningen med är höstflox, lavendel, rosor, höstanemon och ett och annat äpple. Visst låter det som att jag har koll? Sanningen är den att det här är precis vad som växte i trädgården när vi köpte huset, kombinerat med det som syrran och Olof har planterat. Men visst är det fint?!
1 september, 2011

6 kommentarer

  1. Ja sååå himlan fint. Hortensia är bara så vacker och tacksam!

    Jag rekommenderade en vän till mig som ska gifta sig, till din mans hemsida. Han tar ju så ljuvliga foton. Hoppas att hon bokar honom :).

    KRAM på dig

  2. Haha, vad kul – jag skulle beskriva hortensian som precis tvärtom – helvetesblomman nummer ett. I alla fall hos mig. Jag ÄLSKAR nämligen hortensior, men de dör alltid hemma hos oss. Får spinn och andra små irriterande skadedjur. Extremt deprimerande! Man ska nog ha de där blommorna i trädgården, precis som ni har :=)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration