Andra Grillat Kyckling

I brist på ingredienser

Nu funkar Blogger igen! Den här mariga lilla bloggtjänsten har legat nere och haft problem ett par dagar, vilket den uppmärksamme säkerligen har lagt märke till. Nu verkar det dock fungera som det ska igen. Själv har jag kommit hem från att ha hälsat på syrran och inspekterat deras nya fina hus, och premiärätit från den nya grillen! Precis som Olof och jag när vi flyttade till hus för två år sedan, vill de nu grilla allt de kommer över, hela tiden. En mycket trevlig inställning, som passar extra bra så här års.

Men ibland har man noll och inga ingredienser i kylskåpet, och i stort sett ingenting att lägga på grillen. I sådana här lägen är maträtten på bilden mycket tacksam. Den bygger i och för sig på att man istället har något i frysen, men kan man ragga upp några frysta kyckligfiléer ur ett frysfack är middagen faktiskt räddad. Även ett tomt kylskåp brukar innehålla soya och lite senap, och finns det dessutom lite olivolja i något skåp har man hittat sig en marinad. Till 1 dl olja brukar jag använda ca 3 msk soya och 2 tsk senap. Marinera kycklingen, grilla den och servera den med sallad. Även den allra hängigaste sallad från kylskåpets mörkaste vrå blir krispig och fräsch igen av att få ligga i ett bad med isvatten ca 30 min innan den slungas och serveras. Så har ni de här grejerna hemma, så har ni en middag!

15 maj, 2011

9 kommentarer

  1. Känner igen det där med att grilla hela tiden. Ankis syrra med sambo har just byggt uterum och köpt ny grill så nu ska det grillas dagligen… Men det är ju verkligen hur gott som helst med grillat och alla tillbehören gör det hela så mycket godare!

  2. Ser fantastiskt gott ut! Kyckling går alltid hem 🙂 Blir mycket grillning nu.Mums!! Kram!

  3. VAR NI I ÄLMHULT I HELGEN? Vi också o firade syrran som fyller 25 i morgon, galet att vi går om varann… Nästa gång blir det get-together hos nån av våra syrror, får vi nog ta o bestämma 😉

  4. på något lustigt sett brukar det bli super god mat då man har extremt lite att röra sig med.. tror fantasin sätter igång mer då..
    på mig gör det så iallafall. super kul att exprimentera fram nåt på väldigt lite..

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration