Andra Säsong

I kräftans vänkrets

Nu har jag varit på årets sista kräftskiva, och är fortfarande mätt, flera dagar i efterhand. Men inte på kräftor, utan på kantarellpaj, västerbottenostpaj, pain riche och kex. Otacksamt, jag vet. Men jag smakade faktiskt på en kräfta.

En affärskontakt berättade häromveckan att de i hans familj och vänkrets brukar ha ett mycket omfattande och seriöst kräfttest av köpekräftor varje år. Under en tid publicerades till och med deras resultat i Sydsvenskan! De är många som provsmakar, och de brukar tycka väldigt lika. Årets vinnare var de turkiska kräftorna (medium) av märket Lobster.

Förmodligen finns det motsvarande vänkretsar som testar och betygsätter snaps. Själv lyckades jag få min (var det OP?) att räcka hela kvällen.

Osmaklig pose på den här kräftan. Ifall det fanns utvikningstidningar för kräftor skulle den här kräftan förmodligen vara på framsidan för the September Issue.
7 september, 2010

8 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration