Andra, Mat på resor

I Marys kök

Goderafton kära vänner! Har ni haft en bra helg? Här har det varit toppen, jag har haft en riktig familjehelg. Till att börja med har kusin Carl varit på besök tillsammans med sitt hjärtas dam, och igår kom även syrran och hennes lilla familj hem för att fira att hon blivit ett år äldre. På menyn stod en av rätterna vi fick hemma hos Mary och Magnus när vi var där förra helgen. Och vilken middag vi fick – matbloggarmiddag går sannerligen inte av för hackor! Efter att alla hade engagerat sig i att med våld få av mig mina nya stövlar (jag rekommenderar inte att trampa runt på matmässa i fem timmar i nya, relativt trånga stövlar) fick vi pusta ut i sällskap av varsin hallonmojito.

Förrätten var Morotssoppa med chèvremousse och prosciuttochips. En riktig fullträff! Jag plagierade den fullständigt till gårdagens födelsedagsmiddag. Den passar bra även i vegetariska sällskap, bara att utesluta prosciuttochipset. Till huvudrätt serverade Mary en gudomlig Portvinsgryta med kyckling som panerats och stekts innan den hamnade i grytan, något som gjorde väldigt mycket för smaken.

Till efterrätt fick vi inte mindre än tre efterrätter! Längst till vänster har vi enVaniljpannacotta med smörkolasås toppad med havssalt, och till höger en Chocolate chip brownie, även den med havssalt. I mitten står en Minitiramisu med hallon och pistage, som säkerligen lär dyka upp framöver på Marys blogg, som i dagarna för övrigt lanserades i ny, vacker skrud. Efter att vi smort i oss den här middagen var vi så mätta att vi kunde ha rullat hem. Men sånt kan man ju inte hålla på med när man är i hufvudstaden, så vi tog en taxi.

5 Kommentar

 1. kiwiberries

  18 november, 2012 at 9:32 e m

  oo vilka underbara foton, ser riktigt gott ut!

 2. Remsan

  18 november, 2012 at 9:34 e m

  Vilken meny! Förstår om ni var nöjda och mycket mätta efteråt. Skvallrade hon innan om att det skulle bli tre desserter så ni kunde lämna lite extra utrymme för dem. Vilken avslutning!

 3. Matarkivet

  19 november, 2012 at 2:52 e m

  Ojoj, vilken middag! Man kanske skulle ta och bjuda in sig hos Mary… 😉

  Förstår att det blev taxi hem!

 4. Sofie Johansson

  19 november, 2012 at 3:39 e m

  Vilken middag! Kan förstå att ni var mätta. Men det kan det vara värt!:)

 5. Kaksmulan

  19 november, 2012 at 8:10 e m

  Oj vilken middag! År inte alls avundsjuk på er Stockkholmshelg, inte alls… 😉

Lämna en kommentar