Andra Fläskkött

Indonesisk plockmatsgryta

I lördags bjöds våra middagsgäster på fläskfilé i stark sås med ris och allsköns tillbehör som man fick plocka själv. Eller bjöds och bjöds, de var med och lagade maten, själv var jag nog bara fläskfilé-ansvarig, och det gick ju sådär… Jag trodde inte att röd currypasta skulle vara så starkt som det visade sig vara… Som tillbehör serverades bland annat mango, kokos, russin och gurka. Här är förslag på hur man kan servera rätten:

Fläskfilé i stark sås:
1 fläskfilé skuren i bitar
5 dl vispgrädde
1 tsk röd currypasta (2 om ni gillar väldigt stark mat…)
2 pressade vitlöksklyftor
Ev en hackad grön (eller röd) paprika

Tillbehör:
Basmatiris
stekt, skivad banan
tärnad mango (jag använde mango från konservburk)
kokos (gärna ugnsrostad i 5 minuter)
russin
hackad gurka
sallad
mango chutney
jordnötter eller cashewnötter

Bryn fläskfilén och de pressade vitlöksklyftorna. Släng även i en hackad grön paprika och bryn den med, ifall du vill ha med det. Eller en röd. Det kvittar. Häll i grädden och currypastan, och låt koka upp. Servera med tillbehören upplagda i små skålar. Trevlig bjudrätt som man kan sitta länge vid bordet och äta.
4 maj, 2010

6 kommentarer

  1. om du vill äter godaste röd curry använda du kokosmjölk istället för vispgrädde där för att röd curry passa bra med kokosmjölk och de ge riktigt goda smak av curry efter du stecka fläskfilé med lite olje och vittlök häll i 1 msk röd curry pasta stecka lite till man kan lukta lite curry pasta och häll i 400 ml kokosmjölk 1 dl vatten 2 tsk socker 1 tsk salt 1 burk bamboo och thaibasilika & lime blad så du kan ha en riktigt godaste röd curry i din köket

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration