Indonesisk plockmatsgryta
I lördags bjöds våra middagsgäster på fläskfilé i stark sås med ris och allsköns tillbehör som man fick plocka själv. Eller bjöds och bjöds, de var med och lagade maten, själv var jag nog bara fläskfilé-ansvarig, och det gick ju sådär… Jag trodde inte att röd currypasta skulle vara så starkt som det visade sig vara… Som tillbehör serverades bland annat mango, kokos, russin och gurka. Här är förslag på hur man kan servera rätten:
Fläskfilé i stark sås:
1 fläskfilé skuren i bitar
5 dl vispgrädde
1 tsk röd currypasta (2 om ni gillar väldigt stark mat…)
2 pressade vitlöksklyftor
Ev en hackad grön (eller röd) paprika
Tillbehör:
Basmatiris
stekt, skivad banan
tärnad mango (jag använde mango från konservburk)
kokos (gärna ugnsrostad i 5 minuter)
russin
hackad gurka
sallad
mango chutney
jordnötter eller cashewnötter
Bryn fläskfilén och de pressade vitlöksklyftorna. Släng även i en hackad grön paprika och bryn den med, ifall du vill ha med det. Eller en röd. Det kvittar. Häll i grädden och currypastan, och låt koka upp. Servera med tillbehören upplagda i små skålar. Trevlig bjudrätt som man kan sitta länge vid bordet och äta.
4 maj, 2010
om du vill äter godaste röd curry använda du kokosmjölk istället för vispgrädde där för att röd curry passa bra med kokosmjölk och de ge riktigt goda smak av curry efter du stecka fläskfilé med lite olje och vittlök häll i 1 msk röd curry pasta stecka lite till man kan lukta lite curry pasta och häll i 400 ml kokosmjölk 1 dl vatten 2 tsk socker 1 tsk salt 1 burk bamboo och thaibasilika & lime blad så du kan ha en riktigt godaste röd curry i din köket
Sana, det där låter ju jättegott! Nästa gång jag lagar det ska jag göra enligt ditt recept! 🙂
många som kommer och äter röd curry på min restaurang så jag har berättat min hemligt recept till dig nu hehe
Vilken god plockmat och en underbar bild.
wow! har ni fått ert nya matbord nu???;)
Sån här mat tycker jag är perfekt bjudmat. Det är trevligt när alla får plocka sina egna tillbehör. Låter jättegott.