Café och fika Drinkar

Islatte med vanilj

Idag har jag druckit så många koppar kaffe att jag inte ens vill ge mig på att räkna dem. Det började med en stödkopp före frukost eftersom någon vrålade ihärdigt inatt och en annan envisades med att peta mig i örat. (Olof var oskyldig till båda grejerna.) Sedan blev det ett par koppar till frukost och sedan fortsatte det bara. Men frukosten var för övrigt riktigt trevlig! Jag mötte upp min bloggkompis Sarah för en hotellfrukost där vi diskuterade allt som har med bloggande att göra; bloggandets framtid, våra bloggars framtid, hur man handlar idag jämfört med hur man handlade för några år sedan (själv köper jag gärna sådant jag sett i bloggar, då jag inte längre kommer åt att gå i affärer), vad bloggläsare vill läsa om, vad vi själva vill skriva om och mycket annat. Det är intressant ändå, hur bloggandet ständigt utvecklas i takt med hur livet förändras. 
Men tillbaka till kaffet då – det blev en islatte också, eftersom det var varmt och soligt idag. Och jag har ju slutat amma för ett tag sedan och får äta mjölkprodukter igen, därför är det även en skopa glass i den här islatten. Varför inte, liksom?

Islatte med vanilj,
1 glas:
1 espresso (ca 0,5 dl bryggt kaffe)
2 tsk socker
0,5 tsk flytande vaniljarom (kan uteslutas)
2 dl mjölk
isbitar
1 kula vaniljglass
Brygg en kopp/shot espresso. Häll över i ett högt glas, rör
ner socker och ställ kallt att svalna. Tillsätt sedan vaniljarom, mjölk,
isbitar och en kula glass. Servera med sugrör.
11 juli, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration