Andra, Café och fika, Glass, Öland

Italiensk glass på Ölandschoklad!

Är det någon som har vägarna förbi Öland framöver? I så fall yrkar jag på ett besök på Ölandschoklad, som nu har börjat med egen glass – Ölands Gelato! Ni vet sån där krämig, italiensk glass, som när den smälter blir sådär tunn? Tydligen innehåller den mycket mindre fett. Inte för att jag har något emot höga fettprocenter i glass, tvärtom, men just den där typiska italienska glassen är alltid lite lägre i procenten. Och då borde man ju logiskt sett orka en större portion. Eller?

Pralinerna finns kvar, så klart, och finkaffet. Fattas ju bara annat.

Nu har jag inte hunnit prova alla smakerna än, (men tro mig – ambitionen finns!) men jag har testat kola och äppelkaka som båda var fantastiskt goda. Självklart testade jag även den nyskapande smaken öländsk getost, och den smakade verkligen getost! Kommer ni dit måste ni prova den. Det får bli ett nytt besök på deras café i Färjestadens hamn snarast!

3 Kommentar

 1. Martina

  11 april, 2013 at 7:38 e m

  Mmm så gott det ser ut. Har jag vägarna förbi så får det bli ett besök 😉

 2. Malin`s Diner

  11 april, 2013 at 8:01 e m

  Jaha, Öland it is. När öppnar de i morgon? 😉

  Kram kram

 3. delarilivet

  12 april, 2013 at 1:37 e m

  Åh så sugen jag blev på glass nu! Tror tyvärr inte att det blir någon resa till Öland men jag blev väldigt sugen nu!
  Ha en trevlig helg!

Lämna en kommentar