Andra Tidningar

Italiensk inspiration från Tyskland

I sommar planerar Olof och jag att åka till Toscana, och vi bläddrar i alla tidningar och böcker om Italien som vi kommer över, samtidigt som vi drömmer oss bort till rustika vingårdar och dammiga små vägar på landsbygden som bör upplevas från en hyrd cabriolet. Senaste tillskottet till inspirationssamlingen är den här tyska mattidningen som är en enda stor orgie i italiensk mat, som min tyska kompis Meike har skickat till mig. Rubriker som ”Es wird festlich” och ”Schlemmen in Norditalien” låter lovande och mycket förtroendeingivande. Till skillnad från kocken längst ner till höger som har hängt på sig en spaghettimustasch. Sådant kommer man bara undan med i Tyskland. Ingen annanstans.

25 januari, 2011

9 kommentarer

 1. åh, vad härligt! jag och callen planerar också att resa till italien i sommar, fast med bil ända från sverige (hey, vi måste ju få plats med en massa vin också!)

  planen än så länge är piemonte, veneto och toscana, och att smita inom frankrike på väg hem och hälsa på i favvo-bourgogne (pinot!) och champagne.

  det ska bli kul att följa era resplaner, hur som helst!

 2. Åh, jag och min man ska också till Toscana i sommar! Vad spännande! Längtar så efter att få äta maten och dricka det underbara vinet där borta.
  Är det er första Italiens resa?

 3. Älskar Italien! Inte börjat planera sommarsemestern ännu men hög tid! Vi var i både Rom och Sardinien förra året så får se om vi kan hålla oss i från Italien i år…:)

 4. Åh vad roligt för er! 🙂 Jag skulle med vilja åka till italien. Ni kommer att få det underbart! 🙂 Vad gör ni med Bally när ni åker?

 5. Toscana låter ju inte helt fel, mycket god mat och vin så det kan inte bli annat än bra!
  Själv hamnar vi i Thailand (igen) och ser fram mot det så enormt. Ska bli så skönt att komma bort och rensa själ och huvud!

 6. Jag får bara hem Allt om Mat och ELLE Mat & Vin i min lilla brevlåda, utlänska magasin är så mycket roligare. Och dyrare 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration